Pettersson i målform – men förlorade igen: ”Gav oss inte chansen”

NEW YORK. Elias Pettersson prickade in tionde målet för säsongen i natt – och gick upp jämsides med Nicklas Bäckström i toppen av svenska målligan.

Men till ingen nytta. Canucks tog ett steg tillbaka och förlorade returen mot Winnipeg.

– Vi gav oss inte själva chansen att vinna, säger den svenska stjärnan efter 5-2-smällen.

Vancouver stod ju för en av säsongens mest hittills solida insatser när de igår natt smiskade upp Winnipeg med 4-0 i Manitoba och det fanns förhoppningar om att den segern skulle innebära vändningen på den frustrerande 2021-säsongen.

Men den visade sig vara ännu ett exempel på det som i Nordamerika kallas en ”falsk start”.

”Gav oss inte chansen”

I nattens retur var de tillbaka i gamla gängor, höll en mycket ojämn standard matchen igenom och fick alltså stryk med 5-2.

– Vi måste klara av att skapa mer chanser och spela mer direkt och enkelt, suckar Elias Pettersson när han möter media på Zoom efteråt. 

– I kväll gav vi oss inte själva chansen att vinna, helt enkelt. De var bättre. 

I mitten av första perioden drog dock ”EP” för egen del ett strå till stacken genom att stänka in ett handledsskott. Det var hans tionde mål för säsongen och med det delar han ledningen i svenska målligan med Nicklas Bäckström.

Läs mer om vårens hockeyfester:

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Nashville gjorde som vanligt i sin hemmamatch mot Carolina. De började spela först i tredje perioden. Vid det laget låg de dock redan under med 3-0, så det hjälpte inte att Calle Järnkrok och trejdryktenas Mattias Ekholm gjorde varsitt mål – den förre på assist från den senare, dessutom. Det var för sent och till slut kunde Sebastian Aho lägga 4-2 i tom kasse.

New York Rangers lyckades ta en ny seger inför de 1800 extatiska fans som släpps in på Madison Square Garden. Den här gången slog de Buffalo med 3-2. Mika Zibanejad, vass framförallt i början av matchen, spelade fram till ett mål – och Rasmus Dahlin och Victor Olofsson hade varsin assist för Sabres.

– Mika har haft otur. Ifjol gjorde han mål på allting, nu skapar han mycket utan att pucken går in. Jag hoppas att det lossnar snart, säger ryske målskytten Pavel Buchnevich.

Kasperi Kapanen börjar bli varm i kläderna i Pittsburgh. Han gjorde två mål när Penguins vann nattens Pennsylvania-derby mot Flyers och har nu producerat fem poäng på lika många matcher.

– Hela laget steppade upp ikväll. Det var en komplett insats, säger han efter 5-2-vinsten.

Främsta skälet till att alla gjorde så – tog ett större ansvar – var att Sidney Crosby just satts upp på listan för Covid-protokoll och missade matchen.

Emil Bemström noterades äntligen för sin första poäng, i form av en assist, för säsongen i Columbus segermatch – 4-1 – mot Detroit. Christian Djoos assisterade till gästernas tröstmål.

Nu vet Dominique Ducharme hur det känns att vinna som Montreal-coach. Canadiens bärgade i natt sin första tvåpoängare sedan han ersatte avskedade Claude Julien förra veckan – genom att slå ständiga irritationsmomentet Ottawa med 3-1.

I Newark var det mållöst mellan Devils och Islanders i två perioder. Sedan lade gästerna i en högre växel och det räckte till 2-1-seger.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!