”Monstret” klar för SHL-återkomst

Foto: Matt Slocum / TT / NTB Scanpix
Jonas Gustavsson.
HOCKEY

Precis som Sportbladet avslöjade för några veckor sen återvänder Jonas Gustavsson till SHL.

Linköping är klubben som står för den tunga målvaktsvärvningen.

– Det känns väldigt inspirerande och kul att komma hem till Sverige, säger ”Monstret” till Linköpings hemsida.

Jonas ”Monstret” Gustavsson var en av de stora anledningarna till att Färjestad lyckades bärga guldet 2009.

Därefter stack han över till NHL och där har han representerat klubbar som Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings, Boston Bruins och nu senast Edmonton Oilers.

Flera SHL-klubbar har nu ryckt i 32-åringen för att värva tillbaka honom till de svenska ishockeyrinkarna. Och precis som Sportbladet avslöjade för några veckor sedan blir det Linköping som drog det längsta strået.

– Det känns väldigt inspirerande och kul att komma hem till Sverige. Jag har varit här borta i många år och under den tiden har hockeyn i SHL förändrats mycket så det känns väldigt kul att få testa på det. Att få vara med och vinna någonting tillsammans med lagkamrater, de som jobbar i organisationen och supportrar är det som driver mig, säger Jonas Gustavsson till klubbens hemsida.

Tidigare målvakten till NHL

Totalt har ”Monstret” stått närmare 200-matcher i NHL, men den gångna säsongen hörde till de tyngre. Han fick endast chansen att vakta kassen vid sju tillfällen.

Resten av säsongen fick han spendera i AHL-laget Bakersfield Condors.

Gustavsson ersätter nu Marcus Högberg som var den som främst vaktade Linköpings-buren under säsongen. Högberg gör nämligen motsatt resa och åker över till NHL för spel i Ottawas organisation.

”Monstrets” kontrakt med Linköping gäller över tre säsonger.

ARTIKELN HANDLAR OM