Brynäs besvikna: ”De får en enkel match”

HOCKEY

JÖNKÖPING. Brynäs förlorade första finalen.
Efteråt var lagkaptenen Jacob Blomqvist rejält besviken.
– HV är inte bra och det gör det ännu värre, att de får en enkel match, säger Blomqvist.

Foto: Bildbyrån

Brynäs orkade inte rubba HV71 i den första finalen och Jönköpingslaget vann till slut med 5-2.
– Jag tycker inte att vi gör en tillräckligt bra match. Vi agerar lite ängsligt. Jag vet inte vad det beror på. Det krävs bättre och hårdare jobb från allihop, säger Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist och fortsätter:

Vill se hårt jobb

– Vi spelade en hård och tuff serie mot Frölunda och då tyckte jag att alla kämpade för varandra, men jag vet inte om det var nervositet i dag eller vad det var, men nu får vi lägga den här åt sidan. Men hädanefter, det är sex matcher kvar, är det stenhårt jobb från allihop och alla ska bidra. Så är det.

Kände du att det var jobbet som saknades?
– Jag vet inte om det var jobbet, men att vilja bidra, att vilja göra skillnad. Det är SM-final, man kan inte åka omkring som att det är en vanlig match. In och njut och våga vara den som gör något bra. Det var lite energifattigt, säger Blomqvist.

Lovar tuff match på tisdag

HV:s tränare Johan Lindbom var inte nöjd med sitt lags spel i den förta finalen och Brynäskaptenen var inte heller särskilt imponerad av HV71.
– Det är frustrerande. Jag tycker inte att HV är bra och det gör det ännu värre, att de får en enkel match för att vi är ännu sämre, säger Blomqvist.
– Att känna så är den värsta känslan. Vi hade världens läge i och med att de inte var på tå, men vi kuggade inte heller i. Oavsett vad det beror på kommer det var annorlunda på tisdag, säger Blomqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM