Leksandsikonen drabbad av en stroke

1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Tre Kronor- och Leksandslegendaren Magnus ”Sigge” Svensson, 54, har drabbats av en stroke.

Det skriver hans familj på Facebook.

”Det visade sig vara en stor stroke. Man valde att göra en hård behandling med blodförtunnande som gav bra resultat”, skriver familjen i ett inlägg.

Det var i går på morgonen som Magnus Svensson drabbades av en allvarlig stroke. 

I ett inlägg på Leksandsikonens Facebooksida skriver familjen om ett snabbt vårdförlopp. 

”Ambulanspersonal var snabbt på plats och fick vård direkt i Mora. Det visade sig vara en stor stroke. Man valde att göra en hård behandling med blodförtunnande som gav bra resultat. För att vara på den säkra sidan förflyttade man honom till Uppsala för att eventuellt ta bort det sista från proppen. Väl i Uppsala gjorde man en undersökning och konstaterade att större delen av proppen var borta”, skriver familjen och berättar att Magnus Svensson redan är uppe på benen: 

Både spelat och tränat Leksand

”I dag på förmiddagen tog vi en lättare promenad.”. 

Svensson är en av Leksands största ikoner med 527 grundseriematcher för klubben i högstaserien under nästan två decennier. På senare år har han tränat både Leksands damlag och varit assisterande tränare i Leksand under den allsvenska säsongen 2015/16, där han dock fick sparken trots lagets sensationella avancemang till SHL.

Sportbladet har tidigare berättat om hur Magnus Svenssons fru Helena kämpat med leukemi.

– Hon kommer aldrig bli riktigt bra och har bland annat nedsatt lungfunktion. Jag behöver hjälpa henne, hon klarar inte av så mycket och jag behövs i hemmet stora delar av dygnet, sa han då i samband med att han tog jobbet som Leksandstränare.

”Vi tackar för allt stöd och hoppas på fortsatta förbättringar. Just nu blir det fortsatt utredning och vila.”, avslutas inlägget på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ishockey

Tre Kronor