Landeskog attackeras från två håll

Rantanen x 2 i finländskt ordkrig mot den svenske stjärnforwarden

HOCKEY

KÖLN. Rantanen x 2 har startat ett ordkrig mot Gabriel Landeskog.

Men Tre Kronors assisterande lagkapten svarar med en syrlig passning:

– Mikko Rantanen kommer få en inbjudan till Kungsträdgården när vi firar guldet, säger Landeskog om sin lagkamrat i Colorado Avalanche.

Foto: David Zalubowski / TT / NTB Scanpix
Landeskog och Rantanen i Colorado.

Inför semifinalen mellan ärkerivalerna Finland och Sverige har Finland startat ett verbalt tvåfrontskrig mot Gabriel Landeskog.

Huvudpersoner är två stycken Rantanen.

Vesa Rantanen, sportchef på finländska tidningen Ilta-Sanomat. Och Mikko Rantanen, lagkamrat med Landeskog i Colorado Avalanche.

Vesa Rantanen säger i en intervju med Expressen att Joel Lundqvist är den mest underskattade spelaren i det svenska laget. Däremot är han inte alls imponerad av Gabriel Landeskogs utveckling:

– Han har inte levt upp till förväntningarna. Men han spelar i ett värdelöst lag, det måste ha dödat hans "mojo" (magiska kraft). Varje säsong kommer han längre och längre ifrån att bli den där Peter Forsberg-figuren han var på väg att bli, säger Rantanen till Expressen.

Lagkamrater i Colorado Avalanche

Ett uttalande som får Landeskog att skina upp:

– Fan vad härligt, det är härligt att höra. jag vet inte vem han är, men jag håller i alla fall med om att Joel är riktigt underskattad.

Och Vesa Rantanens namne – VM-forwarden Mikko Rantanen – till vardags lagkamrat med Landeskog i Colorado, passar också på att psyka sin lagkamrat inför prestigemötet:

”Han spelar med så stor känsla hela tiden kan man också få honom ur balans i rinken”, säger han till Hufvudstadsbladet.

Även de verbala snytingen svarar Landeskog upp på med glimten i ögat:

”Skicklig spelare och grym kille”

– Vi får se, det ska bli spännande. Jag ser fram mot vad han använder för teknik…

Är han bra på sånt?

– Nej, han är inte alls bra på att försöka snacka omkull någon. Jag tror inte han kommer rubba någon ur balans, inte med sitt snack i alla fall…

Däremot är Landeskog imponerad av vad Rantanen har visat på isen för Colorado i vinter:

– Det är en oerhört skicklig spelare och en grym kille. Det finns inga gränser för hur bra han kan bli. Han är rolig att se varje dag.

Och respekten är ömsesidig:

– Han är nog inte trevlig att möta. Det är bra att han är lagkamrat i klubblaget. Han spelar hårt och tufft och är stark framför målet. Det är tur att det bara handlar om en match där jag möter honom, säger Rantanen till Hufvudstadsbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM