”Vi tror kanske lite mer på vårt lag”

Jönköpingslaget en seger från final

HOCKEY

MALMÖ. En mäktig vändning gör att HV71 har flera matchbollar i semifinalserien mot Malmö. Då hyllar backen Christoffer Persson sitt lag – och skickar samtidigt en passning till Malmö.

– Vi tror kanske lite mer på vårt lag, säger han.

Foto: Bildbyrån

0–1 efter 15 sekunder, 0–2 två minuter senare och bud på 0–3 flera gånger om. HV71 fick en besvärlig start i den fjärde semifinalen borta mot Malmö i ett utsålt Malmö arena. 

Sen hände något. Lias Andersson fick in reducering i den andra perioden – och i tredje perioden ryckte HV71 och vann med 4–2. 

– Det är vårt sätt att spela. Vi tuggade på och spelade det spelet som vi har gjort hela säsongen, det gjorde att vi lyckades komma tillbaka, säger 3–2-målskytten Ted Brithén.

Kom ut som ett nytt lag

Backen Christoffer riktar kritik mot sitt lags uppträdande i de två första perioderna.

– Vi skällde lite på varandra, sen försökte vi jobba oss in i matchen, säger Persson.

– Det tog 40 minuter innan vi kom in i det ordentligt. Vi är inte nöjda, vi måste helt klart lära oss av det. Men det är starkt av oss att vinna.

Sen försöker Persson förklara hur ett stundtals lamt HV71 kunde vinna med 4–2.

– Det är individuell skicklighet och att vi skärpte till oss. Malmö började se trötta ut och började hänga lite på klubborna, det gav oss extra syre. Då käkade vi upp dem, säger han.

Tror på ett avgörande

Persson betonar att ”Malmö har otroligt skickliga spelare”, men säger också:

– Vi har byggt upp ett otroligt självförtroende, vi har kommit tvåa i serien och vet vad vi går för. Vi tror kanske lite mer på vårt lag och vår spelidé, vår spelidé är kanske bättre än deras. Vi ser starkare ut, vi har egentligen sett starkare ut i alla matcher mot dem.

Vändningen sätter HV71 i förarsätet. De leder semifinalserien med 3–1 och kan avgöra hemma i Kinnarps arena, där de är erkänt starka, på söndag.

– Det sätter en otrolig press på Malmö, de måste vinna resten av matcherna. Det är otroligt tufft. Vi har en fördel, men vi kan inte slappna av för det, säger Persson. 

Femte mötet spelas i Jönköping på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM