Färjestad BK

Färjestad: ”Vi ska till Mount Everest”

Av: 

Henrik Lundgren

HOCKEY

JÖNKÖPING. 0-3 i matcher, läget kunde inte vara tuffare för Färjestad.

– Vi ska till Mount Everest, guiden är sjuk, men vi ska klättra ändå. Men vad fan, vi får väl skriva historia då. Vi ska bevisa att ingen kan räkna ut oss, säger Magnus Nygren.

Andreas Borgmans förlängningsmål skickade ner Färjestad i den djupaste av brunnar. 0-3 i matcher gör att de nu måste vinna fyra i rad, varav två i Jönköping, om det ska bli semifinalspel. 

– Det känns tufft, det känns orättvist. Det känns som att.. vi ska ta nästa match, annars är det sommarlov, säger Magnus Nygren

Hans Färjestad kvitterade till 3-3 med 51 sekunder kvar av matchen, men Borgmans avgörande mål kom snabbt i förlängningen.

– Vi får fokusera på nästa match, även om det känns som ett helvete just nu. Men vi har varit uträknade hela säsongen, och kommer vara nertrampade under backen efter det här. Men vad fan, vi ska resa oss. Vi tar en match i taget, och så får vi se om vi kanske kan få något powerplay med oss också framöver.

”Finns det nån rättvisa...”

Det var irriterat i Färjestadslägret efter matchen. Andreas Borgmans tackling på Per Åslund var omdiskuterad.

– Finns det någon rättvisa i världen så blir väl en av deras bästa backar avstängd i alla fall resten av den här serien. Då har de två tongivande spelare borta och då är det bara för att oss att trycka plattan i marken och börja med att ta match fyra, säger Nygren.

Borde domarna sett tacklingen?

– Om de borde sett den…? Haha, ja, annars har vi ingen nytta av dem. De hade ju laserögon när det var puck out på slutet, så lite förvånande är det allt att de missar den. 

Extra surt för er att det är just Borgman som sen avgör?

– Alltså, hade det varit jag som tacklat och ingen hade sagt något så hade jag också velat avgöra. Jag menar, det är inte hans fel att han avgör. Det är några andra som ska se till att han inte får möjlighet att göra det. Men efter alla beslut under säsongen som vi haft mot oss så vet vi ungefär vad huvudtacklingar brukar rendera. Det ska bli intressant att se vad de gör av det. 

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Färjestad BK

HV71

Magnus Nygren

Per Åslund