Legendarens stöd till cancerdrabbade Darran, 5 år

Twitter/AP
HOCKEY

Darran Dunlap är fem år och kämpar mot cancer.

Nu har hon fått stöd av en av hockeyns allra största stjärnor någonsin i sin kamp mot sjukdomen.

Mario Lemieux är en av tidernas största hockeyspelare – med fyra Stanley Cup-titlar.

1993 diagnostiserades han med cancer och tvingades ta en paus från hockeyn. Kanadensaren besegrade sjukdomen och kom tillbaka till sporten han älskade. Nu hoppas han kunna hjälpa femåriga Darran Dunlap i hennes kamp mot leukemi.

Det var Darrans pappa Colin, programledare på en lokalradiostation i Pittsburgh, som i höstas berättade om att hans dotter drabbats av cancer.

”Det är tufft men jag vet att du klarar det”

Han överöstes med kärlek och stöttande meddelanden och på måndagen lade han ut ännu ett uppmuntrande brev på twitter – den här gången från självaste Mario Lemieux.

Hockeylegendaren skickade ett brev till Darran:

”Kära Darran:

Jag hörde att du inte mår så bra och att du är inlagd på barnsjukhus så att läkarna där kan få dig att må bättre. Barnsjukhus är fantastiska och du är verkligen i bra händer.

När jag var sjuk och låg på sjukhus stöttades jag hela tiden av vänner och familj. Deras stöd hjälpte verkligen och jag uppmuntrar dig att hålla vänner och familj nära. Jag skickar dig en signerad puck och hoppas att den får dig att le.

Du får mina hjärtliga lyckönskningar och hoppas att dina behandlingar är lyckade. Jag önskar dig och din familj allt det bästa. Jag vet att det är tufft men fortsätt kämpa och var stark. Du klarar det.

Varma hälsningar
Mario Lemieux”

ARTIKELN HANDLAR OM