Bill Sweatt lämnar Luleå – klar för HV71

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Prestigevärvning till svenska mästarna:

Bill Sweatt är klar för HV71.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till en vinnande lag med en stark tradition, säger den förre Luleåforwarden i ett pressmeddelande.

Flera hjältar har försvunnit sedan guldet säkrades mot Brynäs. Nu förstärker svenska mästarna HV71 för att upprepa vårens succé även till nästa säsong.

I dag kunde klubben officiellt presentera värvningen av Luleås forward Bill Sweatt.

– I Bill Sweatt får vi en skridskoskicklig forward som spelar med mycket fart och som är god för en hel del poäng. En spelartyp som kommer att passa bra in i vårt spelsystem, säger sportchefen Johan Hult till HV71:s hemsida.

”Stark tradition”

Den 28-årige amerikanen har skrivit på ett ettårskontrakt och kommer från en tvåårig sejour i Luleå där han inte kom upp till samma höjder poängmässigt som under sina två år i Brynäs dessförinnan.

Under den gångna säsongen blev det 22 poäng (15+7) på 49 serieomgångar.

Norrlandslaget slutade nia i SHL och åkte i två raka matcher ut mot Malmö i åttondelsfinal där Sweatt gjorde ett mål och ett assist.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till en vinnande lag med en stark tradition. Jag ska göra allt jag kan för att bidra till att HV71 ska fortsatt vara framgångsrika, säger Bill Sweatt.

Publicerad: