”Lövens” nya succé – bättre publiksnitt än SHL-rivalen

”Fantastiskt kul”

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Björklöven gick upp i serieledning hockeyallsvenskan efter segern i derbyt mot Modo i går.

Men succén slutar inte på isen.

Även utanför isen regerar ”Löven” – och har just nu högre publiksnitt än värsta rivalen Skellefteå.

Säsongsupptakten har varit positiv för Björklöven som leder hockeyallsvenskan efter 3–2-segern mot topptippade Modo i går.

Och succén lockar folk till T3 Center. Umeå-klubben har visserligen bara spelat tre hemmamatcher än så länge, och dessutom mot publiklag som Modo och Leksand, men har i dagsläget högre publiksnitt än självaste Skellefteå, som spelar i SHL.

– Fantastiskt kul. Jag hoppas vi kan hålla i det, säger spelaren Marcus "Messy" Jonsson till Västerbottens-Kuriren.

Lapp på luckan

Gårdagens derby mot Modo lockade hela 5400 personer till T3 Center – vilket är lapp på luckan. Därmed ligger ”Lövens” publiksnitt just nu på 4 543 personer – 283 personer fler än vad värsta rivalen Skellefteå mäktat med under inledningen av SHL.

– Vi har spelat bra hockey men publiken har varit minst lika bra. Det var roligt att höra att vi har högre snitt än Skellefteå, säger Marcus Jonsson.

Delar ut gratisbiljetter

Trots att Björklöven slår Skellefteå publikmässigt i Västerbotten toppar de ändå inte hockeyallsvenskans publikliga, utan parkerar där endast på en tredjeplats.

Skellefteå i sin tur meddelade i går att klubben kommer att dela ut gratisbiljetter till kvällens drabbning mot fjolårsvinnaren i SHL, HV71.

ARTIKELN HANDLAR OM