Så ska Carlsson leda Leksand ur krisen

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
HOCKEY

Leif Carlsson, 52, blev i går klar som ny huvudtränare för Leksand IF, vilket Sportbladet var först med att berätta.

Nu berättar han för första gången om sitt nya uppdrag.

– Jag kommer peta i grejer, säger han till P4.

Efter sju sorger och åtta bedrövelser tog Leksand igår första segern sedan den 27 september efter sex raka nederlag när Timrå besegrades på bortaplan.

Då stod tidigare J20-tränarna Jens Nielsen och Elias Granath i båset efter att Markus Åkerblom och Örjan Lindmark fått sparken några omgångar tidigare.

En stund efter slutsignalen avslöjade Sportbladet att Leif Carlsson är klar som ny huvudtränare för krislaget – något klubben själv gick ut med en stund senare.

”Ingen one man show”

I dag uttalade sig den rutinerade 52-åringen för första gången om sitt nya uppdrag.

– Jag är van vid pressen från tiden jag jobbat som ledare i Färjestad. Jag ser det mer som en positiv och härlig utmaning tillsammans med de andra, det är ingen one man show och det är den stora utmaningen att få ihop gruppen. Vi ska på kort tid försöka vända den här trenden men de visade redan i går att de kanske är på väg. Första steget är kanske taget, säger han till P4 Dalarna.

Jens Nielsen blir kvar i den nya tränarkonstellationen och första uppdraget blir Bik Karlskoga hemma i Tegera Arena under fredagskvällen.

– Jag kommer peta i grejer, jag står ju för något som jag tror på och det har jag presenterat för föreningen. De tycker att det känns spännande. Men vi kommer jobba i lagom och lugn takt för att få en stabil verksamhet efter den här berg- och dalbanan som varit i år, för att få en trygghet i laget och hela organisationen.

Leksands Jojo-resa på 2000-talet 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM