Örebro sänkte HV71 i andra perioden

Av: Johannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:

JÖNKÖPING. Örebro hade bara gjort två powerplaymål på de nio första omgångarna – då hotade tränarna med att byta spelare i den spelformen.

Daniel Viksten svarade med att göra tre PP-mål

– Jätteskönt att sätta några puckar, säger Viksten efter 6-2-segern.

Daniel Viksten.
Foto: TT
Daniel Viksten.

Örebro och powerplay har inte varit någon bra kombination under inledningen av den här säsongen. Närkelaget hade bara gjort två mål på de nio första matcherna och var med det näst sämst i hela SHL. Örebrotränarna var förstås inte nöjda med det och lät spelarna som har spelat powerplay veta det på torsdagsmorgonen.

– De har varit på oss att det inte räckt till, och det har varit dåligt. Imorse sa de att det finns andra hungriga spelare som vill spela powerplay om inte vi vill spela. Ungefär så. Och vi steppade upp lite, säger Daniel Viksten, 28.

Och ”lite” är nästan en underdrift. Örebro hade som sagt bara gjort två PP-mål på nio omgångar, men mot HV71 var det powerplayspelet som låg bakom 6–2-segern. Inom loppet av en minut och 13 sekunder i den andra perioden gjorde Örebro två mål i den spelformen, och båda kom från Daniel Vikstens klubba. I tredje perioden fullbordade Viksten sitt hattrick – också det med ett mål i powerplay.

– Jag har missat sjukt många lägen under säsongen. Jag hade ett friläge jag missade i första bytet och tänkte att ”jaha, nu är det tillbaka till det gamla vanliga”. För egen del var det jätteskönt att sätta några puckar. Jag har jobbat till mig det tycker jag, säger Viksten, som nu är uppe på fem mål efter tio matcher.

För Örebro var det femte segern på de sex senaste matcherna, och nu är de uppe på femte plats.

Det snackas mycket om ”nya Örebro”. Är det ett nytt Örebro?

– Ja, det tycker jag. Det är stenhårda träningar, det tuffaste jag har varit med om. Skridskor efter varje träning, bara gnugga start och stopp. Då orkar vi åka mycket skridskor på match också. Det har gett utdelning.

Det låter som supertråkiga träningar.

– Haha, det har det varit också. Vissa stunder har det varit förjäkligt, men det har fungerat, säger Viksten.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!