Seger och succé på läktaren för FBK

HOCKEY

KARLSTAD. Hyllningsmatch, familjeevent och jubileumsmatch.

Färjestad har ramat in några helgmatcher med "extra allt" och därmed lockat tillbaka publiken till Löfbergs Arena.

Nu är det bara Frölunda som visar upp ett bättre publiksnitt i hela SHL.

– Man får gåshud när man åker ut inför den här hemmapubliken, säger Jens Westin efter 2-1-segern mot Djurgården.

Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYR N NORWAY

Färjestad lirar kanske den frejdigaste hockeyn på flera år. Man har också visat prov på fingertoppskänsla och värvat nya spelare som har levererat direkt samtidigt som man ligger i toppen av tabellen. Visst, det kanske är en slump, eller så går det hand i hand, men Färjestad har lyckats locka tillbaka publiken till Löfbergs Arena - och ökat publiksnittet med över 1 000 besökare per match från inledningen i fjol (enligt VF.se).

Med tydliga temamatcher – under lördagen var det jubileumsmatch då FBK firade 85 år som förening – och en publikvänlig inramning, är det bara Frölunda som har ett bättre publiksnitt på 9 103 personer i Scandinavium per match mot Färjestads 7 246 i Löfbergs Arena. Då ska det också vägas in i sammanhanget att det i Göteborgs tätort bor närmare sex gånger fler än i Karlstads kommun.

Fullsatt i Karlstad

Och publikfesterna är något som inte gått spelarna obemärkt förbi. Under lördagens match mot Djurgården var det fullsatt (8 500) när publiken fick se FBK besegra Djurgården med 2-1 efter en nagelbitare.

- Man får gåshud när man åker ut inför den här hemmapubliken. Vi har helt klart den bästa hemmapubliken, säger Jens Westin, som svarade för sitt andra mål i FBK-tröjan mot Djurgården (hans första kom också mot just Dif), säger Jens Westin. 

Hur mycket märker man av inramningen av matcherna som spelare?

– Det är en grym känsla när man åker ut på isen här och känner publikens stöd. Det är grymt kul och det blir extra energi när det är mycket publik på matcherna, som det har varit nu.

Detta var det andra mötet mellan FBK och Dif på ett dygn. Back to back-mötet såg ut att ha tagit gästerna extra hårt och man blev utspelade långa stunder. Men i tredje perioden var det ombytta roller.

– Vi ställdes mot ett revanschsuget Färjestad och i två perioder släckte vi bränder och försökte överleva. I tredje perioden låg vi bara under med ett  mål tack vare Adam Reideborns storspel. I sista perioden försökte vi i alla fall spela men det räckte inte ända fram, säger Dif-tränaren Robert Ohlsson.

Experterna tippar: Så slutar SHL 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM