Svenskens replik – efter ryktena

Publicerad 2017-01-07

NEW YORK. De senaste dagarna har Gabriel Landeskog varit föremål för intensiva trejdrykten. 

I natt kom svenskens replik:

Han pangade in ett mål när Colorado äntligen lyckades bärga en seger, hemma mot New York Islanders.

– När man underpresterar, både kollektivt och individuellt, är det naturligt att det blir såna rykten. Så är det i det här yrket. Men jag kan inte påverka det där och fokuserar på det jag har kontrollera istället, säger han till Sportbladet efter 2–1-vinstenDet hände ovanliga saker i skuggan av Klippiga bergen i natt.

Colorado Avalanche vann...

Det såg ett tag ut att gå som vanligt, när Islanders-backen Johnny Boychuk medelst ett powerplay-mål i slutet av mittperioden lyckades kvittera den 1–0-ledning  Gabriel Landeskog hade givit hemmalaget med ett överraskande skott under inledningen.

”Bra för självförtroendet”

Men den här gången höll tabelljumbon emot i slutakten och sedan avgjorde 21-årige stjärnan Nathan MacKinnon i ett powerplay på övertid.

– Väldigt skönt att få vinna, för omväxlings skull. Vi ska ha vår ”bye-vecka” nu och vara lediga i fem dagar och jag tror att det var bra för oss och vårt självförtroende att få den här vinsten innan den lilla semestern, säger Gabriel Landeskog när vi talar med honom efteråt.

Han fortsätter: 

– Det är ju inget att sticka under stolen med att vi inte spelat särskilt bra, i synnerhet inte i de senaste 20 matcherna. Vad det är som gått snett är inte alldeles lätt att peka på, det har varit olika saker hela tiden och på något sätt har vi hela tiden hittat sätt att förlora. Då tappar man självförtroendet till slut. 

Och samtidigt startar trejdrykten mer eller mindre automatiskt.

”Underpresterar man kommer rykten”

De senaste dagarna har Landeskog själv varit för föremål för synnerligen intensiva sådana och placerats såväl i Boston som i Anaheim.

– När man underpresterar, både kollektivt och individuellt, är det naturligt att det blir såna rykten. Så är det i det här yrket. Men jag kan inte påverka det där alls och fokuserar på det jag har kontrollera istället, kommenterar han.

Som att försöka hålla modet upp, på sig själv och lagkamraterna, trots motvind och prekärt tabelläge.

– Det är trots allt inte svårt att motivera sig för matcher i NHL. Det är världens bästa liga och vi som spelar i den har fantastiska jobb, konstaterar  den 24-årige stockholmaren.

– När man bara förlorar och förlorar kan det ändå kännas väldigt jobbigt, visst. Men man får försöka fokusera på glädjen till sporten istället. Och det är ändå mer än halva säsongen kvar, det går inte att sitta här och hänga läpp.

Ingen solsemester

Till skillnad från många andra har ”Gabbe” ingen solsemester inplanerad under den ledighet, som i enlighet med nya kollektivavtalet, väntar kommande veckan.

– Nej, jag stannar här i Denver. Kanske åker jag upp i bergen någon dag, men i huvudsak tänker jag bara vila och ta det lugnt.