Målfarliga svensken: ”Hann inte tänka”

HOCKEY

NEW YORK. Jakob Silfverberg är en av de målfarligaste svenskarna i NHL i år.

Han dammade in tolfte fullträffen för säsongen när Anaheim nollade Dallas i natt och ligger därmed på delad tredjeplats i den blågula målligan.

– Kroppen har känts seg några matcher, men ikväll gick  det bättre och det var roligt att få göra ett mål, framförallt som det var i powerplay, säger han till Sportbladet efter 2–0-segern.

Foto: AllOverPress

Ställningen var fortfarande 0–0 när en retur,  i ett powerplay 14.33 in i andra perioden, landade framför fötterna på Jakob Silfverberg.

Ögonblicket därpå var Antti Niemis nolla spräckt.

– Corey Perry sköt ur nästan ingen vinkel alls och plötslig låg pucken bara framför mig. Jag hann inte tänka så mycket, försökte bara få in den  i bortre och där satt den. Det var lite flyt, men väldigt skönt, säger ”Jacke” när vi når honom efter slutsignalen.

”Roligt att bidra”

Det var alltså den 26-årige gästriken tolfte balja för säsongen och därmed stångar han sig upp på delad andraplats i den svenska målligan. Bara lagkamraten Rickard Rakell (16 fullträffar) och Marcus Johansson (14) har gjort fler.

– Kroppen har känts seg några matcher, men ikväll gick det bättre och det var som sagt roligt att få bidra, fortsätter han. 

– Särskilt glad är jag över att det äntligen lossnade i powerplay. Jag tror vi haft sexton raka powerplay utan att kunna göra mål, så det behövdes verkligen. 

Noterad för assist

I slutet av tredje perioden hann Andrew Cogliano göra 2–0 också, på assist från Silfverberg, och så slutade tillställningen.

– Vi spelade väldigt bra defensivt. Dallas gillar att komma med speed genom mittzonen, men vi täppte till där så de fick nästan aldrig möjligheten, konstaterar Jakob.

– Överhuvudtaget har vi pratat väldigt mycket om att vi måste tajta till oss och begränsa antalet chanser vi släpper till. Det gjorde vi ikväll. Jag har inte exakt koll på hur många målchanser de skapade, men det kändes inte som många alls. Kan vi fortsätta så tror jag det blir väldigt bra framöver.

ARTIKELN HANDLAR OM