SHL 2017/2018

Uppgifter: Spelarna ville få bort Melin

Brynäskaptenen hymlar inte med att byte av ledarstil skapat problem: ”Måste få konsekvenser”

Av: 

Hans Abrahamsson

HOCKEY

GÄVLE. Roger Melins ledarskap fungerade inte i Brynäs.

Och enligt Sportbladets uppgifter var det spelarnas önskemål att Melin skulle sparkas med omedelbar verkan. 

– Jag och (Stefan) Bengtzén har haft en öppen dialog hela tiden, säger lagkaptenen Jacob Blomqvist.

Förlusten med 2–8 mot Skellefteå hemma i Gavlerinken skakade om laget och klubben rejält. Mellan den andra och tredje perioden fick lagkaptenen Jacob Blomqvist ett rejält utbrott i omklädningsrummet där han med hög röst öste ur sig sin frustation mot lagets uppträdande. 

Roger Melins position som huvudtränare blev allt mer ifrågasatt, både externt bland supportrar och inte minst inom laget. 

Många blev dock överraskad att det fick så snabbt.

Enligt vad Sportbladet erfar övervägde sportchefen Stefan Bengtzén att ge Roger Melin chansen att leda laget i ytterligare några matcher. Inte minst med tanke på tidsaspekten. För redan i dag fredag sätter sig laget i bussen för morgondagens möte med Skellefteå.

Jacob Blomqvist.

Men sedan Bengtzén under gårdagskvällen hade känt av med några spelare i laget blev beslutet att omedelbart sparka Melin oundvikligt. Delar av spelargruppen ville absolut inte att Melin skulle få leda laget i returmötet med Skellefteå.

Det har de senaste veckorna varit en pyrande konflikt mellan Roger Melin och stora delar av spelargruppen. I första hand har de handlat om taktiskt tillkortakommande och att spelet på detaljnivå inte alls fick sånt fokus som under Thomas Berglund.

Många spelare kände också att Melins ledarstil var alldeles för långt ifrån det man var vana vid efter åren med Berglund. 

Just den uppgiften har Jacob Blomqvist inga problem att bekräfta: 

– Vi var vana från förra året att det var en som stod och skrek på oss. Med Roger blev det kanske lite för stor kontrast jämfört med vad vi var vana vid med ”Bulan”. Samtidigt är det tråkigt för Roger och ett ”wake up call” till oss spelare att prestera bättre. Det är inte bara Rogers fel, det är vi på isen som har tjuvat.

Frågan man ställer sig: varför har ni tjuvat på isen?

– Det måste bli konsekvenser om man fuskar lite. Det handlar om små detaljer i spelet som kanske inte en vanlig hockeyåskådare ser. Hur man svänger, hur man backcheckar. Som spelare är det svårt att hacka på varandra. Man måste få höra det varje dag och bli tillrättavisad hela tiden annars är det vissa som tar en skönare båge i stället för att slå stopp och åka hem direkt.

Och där har du saknat konsekvenser om man inte har gjort som ni kommit överens om?

– Ja, i alla fall tillrättavisningar. Vi var vana från förra året att det var en som stod och skrek på oss. Det här kanske var lite för stor kontrast jämfört med ”Bulan”.

Det var min nästa fråga, hur har omställningen varit?

– Den har varit stor. Samtidigt är det här Rogers sätt att leda och det visste vi om. Men nu har de tagit beslutet att byta tränare. Men det här är inget som gör att vi automatiskt kommer börja vinna matcher. Det största ansvaret ligger på oss spelare.

Men du tycker det var rätt beslut att sparka Melin?

– Jag står bakom det beslut som Stefan (Bengtzén) har tagit.

Hade han en dialog med dig om det här?

– Vi har haft en öppen dialog hela tiden och pratat både med tränare och Stefan hur laget tar emot det nya ledarskapet och hur det känns och sånt. Det blir extra mycket dialog när det tar emot som det gjort på slutet, säger Jacob Blomqvist.

Vem som nu tar över Brynäs är oklart. Men det blir i alla fall inte förre Luleåtränaren Jonas Rönnqvist:

– Luleå Hockey är mitt lag och ska jag jobba för något lag i Sverige är det Luleå Hockey, säger han till Sportbladet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Abrahamsson: Brynäs spänner musklerna

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2017/2018

Roger Melin

Jacob Blomqvist