Melker Karlsson: ”På nåt sätt gick den in”

Foto: TT
Melker Karlsson firar sitt mål.
HOCKEY

ANAHEIM. Tomten har gjort sitt, men The Melkman levererar fortfarande.

Melker Karlsson styrde in en grann puck när San Jose vann ett Kalifornien-derby mot Anaheim i Honda Center i natt.

– Jag bara sträckte fram klubban och på nåt sätt gick den in, säger han efter 3–2-segern.

Västerbottningen de kallar The Melkman i San Jose får betydligt mer sparsamt med istid den här säsongen och har således svårare att lämna avtryck i matcherna, men när säsongen i natt startade om efter juluppehållet med en bortamatch mot Anaheim visade han att han fortfarande kan göra skillnad.

14.18 in i andra perioden sträckte Melker ut sig i hela sin längd och styrde in ett fladdrigt Joel Ward-skott och såg därmed till att gästerna fick 2–1-ledning i det karaktäristiskt tajta Kalifornien-derbyt.

”Studsade i isen”

– Jag sträckte bara fram klubban, för man vill ju alltid försöka få puckarna på mål och på något sätt gick den in. Jag tror till och med den studsade i isen innan den gick in, säger han när vi träffar honom efteråt.

– Skönt att få göra ett? Jo, det är alltid roligt att bidra.

”Lite sega ben”

Jakob Silfverberg hann styra in ett eget mål till kvittering i tredje perioden, men på övertid avgjorde backstjärnan Brent Burns med ett finfint solonummer.

– Det var lite sega ben på isen så här efter uppehållet, men desto skönare är det ju att vi kan kriga oss till en seger. Det här var viktigt, nu rycker vi lite i toppen av divisionen, säger ”Melkman”.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL