Nashville vann galet övertidsdrama

NASHVILLE. Största partyt sedan 2017 utbröt i Nashville i natt – och lär fortfarande pågå.

För Predators inte bara vann tredje ronden mot Carolina Hurricanes – de gjorde det efter en nattmangling som pågick i nästan två extraperioder. 

– Otroligt skönt, särskilt som vi hade riktigt många fans i ryggen för första gången på väldigt länge. Nu är det här en serie, säger målskytten Filip Forsberg till Sportbladet efter den spektakulära 5-4-triumfen.

Alla som var med, eller bara såg de otroliga scenerna på tv, talar fortfarande om den karnevalsliknande stämning som utbröt i Nashville när Predators för fyra år sedan tog sig hela vägen till Stanley Cup-final.

Well, i natt gick de scenerna i repris.

För efter två tunga förluster mot Carolina Hurricanes i Raleigh lyckades Predators som sagt inte bara vinna det tredje mötet inför drygt 12 000 sjövilda fans i Bridgestone Arena. Det skedde på det mest dramatiska, uppseendeväckande sätt.

”Otroligt snyggt”

Efter 60 effektiva minuter var ställningen 4-4. Sedan följde en mållös, men sannerligen inte händelsefattig , övertidsperiod. Och därefter ytterligare en. Nästan. Men under en kontring 14.54 in i det som alltså sammanlagt var femte perioden tog Matt Duchene ner en wobblande puck – på rena rama fotbollsviset – och störtade fri mot mål och lyckades pricka in det avgörande 5-4-målet.

– Ja, det var otroligt snyggt, säger Filip Forsberg när vi når honom efteråt.

– Och givetvis väldigt skönt. Det var dramatiskt, momentum svängde fram och tillbaka under förlängningen, både vi och dom hade ett flertal chanser men båda målvakterna spelade bra. Juuse Saros gjorde några helt otroliga räddningar för oss, han var helt fantastisk.

Klassmål av Forsberg

Det var inga fel på Herr Forsbergs egen insats heller. Han slet, i likhet med åtskilliga av lagkamraterna, som ett djur matchen igenom – och stod i slutet av första perioden för ett eget frilägesmål som lär komma att rullas i ”highlights”-sekvenser några dagar. Hårt uppvaktad lyckades han med både kämpaglöd och skicklighet finta bort storartade Canes-keepern Alex Nedeljkovic och lade sedan in pucken i kassen.

– Ja, så kan man kanske beskriva det. Jag tänkte mest på att skydda pucken och, ja, det blev bra, konstaterar han.

Med den dramatiska segern utjämnade Predators duellen mot den extremt svårspelade sydstatskonkurrenten – och känner stor optimism inför fortsättningen.

– Otroligt skönt förstås, särskilt som vi hade riktigt många fans i ryggen för första gången på väldigt länge. Nu är det här en serie, slår ”Flipper” fast.

Även Mattias Ekholm tog sig in i protokollet – med en assist.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!