Tre Kronor-stjärnan svarar på Dif-intresset

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N
Patrik Zackrisson.
HOCKEY

SÖDERTÄLJE. De har visat intresse och kan använda brorsan Mattias som lockbete.

Nu svarar Patrik Zackrisson, 30, på ryktena om spel i Djurgården.

– Det vore ju roligt eftersom brorsan är där, säger landslagsmannen.

Patrik Zackrisson, 30, har en tung säsong i Lugano bakom sig och bekräftar själv att han troligtvis lämnar den schweiziska klubben.

Då har Djurgården redan visat intresse.

SHL-klubben letar förvisso främst backar, men behöver ersätta Matt Anderson på centerplatsen.

– Patrik är jätteintressant för oss i Djurgården. Jag har en kontinuerlig dialog med hans agent och stämmer av där. Har Patrik ett intresse för SHL så är vi givetvis intresserade, har Djurgårdens strategiske sportchef, Joakim Eriksson, tidigare berättar för Sportbladet.

”Bara onödigt...”

Zackrissons ett år äldre bror, Mattias Zackrisson, är också tränare i Djurgårdens J20-lag och stjärnan medger att det skulle vara roligt att återförenas med honom i samma klubb.

– Det är klart att det vore roligt. Jag är stockholmskille, men jag har inte tänkt på det. Det är smickrande att Djurgården är intresserade, säger Zackrisson som däremot har avfärdat brorsans försök att påverka en eventuell flytt till Djurgården.

– Jag har sagt att det bara är onödigt om han håller på, det kommer inte hjälpa, skrattar han.

Känner ingen stress

Hur ser dina alternativ ut?

– Jag vill hitta ett lag som tror på mig, där jag har chans att utvecklas. Jag stänger inga dörrar, men jag känner samtidigt ingen stress, utan tar det lugnt. Jag vill att det ska bli rätt. Mer än så har jag inte att säga. 

Den högerfattade centern gjorde 19 poäng på 35 matcher i den schweiziska ligan den gångna säsongen. De två säsongerna dessförinnan svarade han för totalt 83 poäng på 110 matcher med Skellefteå.

Just nu ingår han i Tre Kronors trupp och slåss om en VM-plats. 

ARTIKELN HANDLAR OM