Popovic: ”Det var lite high chaparral”

Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
HOCKEY

En vecka till VM-premiären.

Då var Sverige illa ute hemma mot Ryssland, men vann till slut i förlängningen.

– Det var lite ”high chaparral”, säger assisterande förbundskaptenen Peter Popovic efter 4–3-segern.

Nästa fredag kliver Tre Kronor in i VM mot Ryssland.

På torsdagen genrepade det NHL-preppade laget mot just Ryssland hemma på Hovet – med hopp och förtvivlan.

Efter att ha varit rejält tillbakapressade och legat under med 1–3 inför tredje, visade Tre Kronor effektivitet i powerplay, gjorde två mål mot noll och tog matchen till förlängning, där Gabriel Landeskog skickade in avgörande 4–3 efter 4.08.

”Ringrostigt”

– Det var ringrostigt. Många av NHL-killarna har inte spelat på länge och många hade rejäl puls när de kom för byte. Men samtidigt kände vi just med NHL-killarna att vi måste spela i gång dem. Vi har bara några få matcher på oss, så det är bara att skicka ut dem och mata på, säger assisterande tränaren Peter Popovic efter matchen.

– Ett styrkebesked var att vi visade karaktär och kom tillbaka.

Tre Kronor kryllar av NHL-stjärnor, i skrivande stund 15 stycken, men många av spelarna har aldrig lirat tillsammans. Något som stundtals syntes ute på isen.

– Det såg lite kantigt ut, folk åkte och ramlade och... ja, det såg ut att vara lite ”high chaparall” vid vissa byten. Men vi hade nästan förväntat oss det, säger Popovic.

NHL-trion på plats

Tre av NHL-stjärnorna som tackat ja de senaste dagarna, Marcus Krüger, William Karlsson och Jonas Brodin, är klara för VM, men spelade inte på torsdagen. Krüger och Karlsson stod dock med i truppen inför matchen.

– De är här, men kom in senare än de andra och därför spelade vi inte dem. ”Brodda” (Brodin) kom under matchen och såg andra och tredje perioden, så han hade inte hunnit även om vi hade velat. Men de ska spela i de kommande två matcherna, säger Popovic.

Tre Kronor har också varit i kontakt med Torontos William Nylander, 21, som bekräftat att han är sugen på spel.

Men något nytt gällande 20-åringen hade Peter Popovic inte att berätta.

”Nylander kommer inte hinna”

– Inte vad jag vet. Jag tror att han vill spela, men har inte själv pratat med honom och vet inte exakt vad som händer. Vi får vänta och se om saker och ting går i lås. Det är Garpenlöv (Johan, assisterande) som sköter kontakten där.

I morgon, fredag, flyger Tre Kronor till Tjeckien för att fortsätta VM-uppladdningen mot just Tjeckien (lördag) och Finland (söndag).

William Nylander åker inte med till Tjeckien?

– Nej, det tror jag inte att han kommer hinna, säger Popovic.

ARTIKELN HANDLAR OM