Florida slog ut Washington

Bäckström: Det är en besvikelse

PITTSBURGH. Florida-katterna HAR verkligen nio liv.

Därför lyckades de slå ut Washington Capitals ur Stanley Cup-slutspelet i natt – med ännu ett sudden death-mål.

– Ja, efter den här berg- och dalbanan till serie känns det där med sju liv väldigt sant, säger Patric Hörnqvist till Sportbladet efter den avslutande 4-3-triumfen.

De har legat under i serien, de har hamnat i ständiga underlägen i början av matcherna, de har fått egna ledningar kvitterade i helt fel situationer.

Och ändå har seriesegrarna från södra Florida gång på gång klöst sig kvar, kommit tillbaka – och vunnit över ärrade Washington.

I natt, i sjätte ronden i Capital One Arena, hände det igen.

Capitals hade 1-0-ledning och 2-1-ledning men katterna jagade envetet ikapp och 14.17 in i tredje perioden skaffade de sig 3-2-ledning också. Då var det Washington som krigade sig till en kvittering – bara för att 2.46 in i förlängningen få se Carter Verhaeghe avgöra hela serien.

– Han har varit otrolig. Han stod ju för fem poäng i förra matchen och nu avgör han alltihop i sudden. Men det speglar vårt lag, vi har så otroligt många som kan kliva fram och ta över, säger Patric Hörnqvist på telefon från amerikanska huvudstaden.

– Men framförallt visar vi enorm styrka som lag som hela tiden kommer tillbaka. Som i kväll. Det är ju riktigt tungt när de får sin sena kvittering och ändå laddar vi bara om och avgör direkt i förlängningen. Det är fantastiskt. Men efter den här berg- och dalbanan till serie känns det där med att katter har nio liv väldigt sant.

”Det är en besvikelse”

Fortsättningsvis hoppas veteranen från Sollentuna, ansvarig för en assist i natt, dock att Panthers – som inte vunnit en playoff-serie på ett kvarts sekel – kan slappna av och spela ut lite mer.

– Ja, nu har vi det här bakom oss och vet vad vi kan, nu är det på tiden att vi börjar spela vår hockey i matcherna.

Motståndaren kommer heta antingen Toronto eller Tampa, men nej – det går inte att krama ur Hörnqvist ett besked om vilket av de två lagen han föredrar

– Nej du, det går inte att säga. De har båda blåvita dräkter, det är allt jag vill slå fast, skrattar han.

För Capitals är säsongen nu slut – betydligt tidigare än de hade hoppats.

– Det är en besvikelse, det känns som att vi i praktiken gav bort serien, säger Nicklas Bäckström, som bidrog med ett mål i natt.

”Bäckis” är i teoretisk mening tillgänglig för VM i och med Washingtons sorti, men har haft besvär med skador stora delar av säsongen så chansen att han dyker upp i Tammerfors får nog ses som minimal.

Florida Panthers.
Florida Panthers.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!