Bik Karlskoga ska blåsa HV på SHL-platsen

HV71 målas upp som den stora favoriten att ta steget upp i SHL.

Men Bik Karlskoga och lagkaptenen Mikael Eriksson har andra planer. 

– Vi ska ta den där SHL-platsen, säger ”Daggen”, som i Sportbladets enkät också utses till den fulaste spelaren.

Mikael Eriksson, ”Daggen”.
Mikael Eriksson, ”Daggen”.

I kväll inleds Hockeyallsvenskan och vid sidan av storfavoriten HV71 är det många som inför säsongen tror på Bik Karlskoga

– Kul, för det gör vi också, är Mikael ”Daggen” Erikssons korta svar. 

Att det skulle innebära någon extra press slår han ifrån sig lika snabbt. 

– Vi har varit tippade i toppen i många år plus att vi har ett väldigt bra lag, så jag förstår varför vi tippas högt. Jag hade förväntat att vi skulle tippas där uppe. Kanske inte så högt som tvåa, men det är kul. 

Känns inte HV71 för tufft?

– Nej, för fasen. När vi kommer till slutspel ska vi spela om det i bäst av sju. Jag tror HV kommer att vara väldigt bra i serien och kanske gå igenom den ganska lätt. Men i slutspelet ska vi vara där och ta den där (SHL-)platsen.

Ni har ändå tappat några tunga namn till SHL. Vad tycker du gör att ni ser bättre ut i år?

– Hade du frågat mig inför förra säsongen kanske jag inte tyckte de var några tunga namn. (Filip) Roos platsade knappt året innan och Linus (Karlsson) kom från en stukad säsong i Karlskrona, säger ”Daggen” fortsätter:

Framröstad som den fulaste spelaren

– Vi har ett bättre lag nu när vi startar, sedan kommer det att bli en resa. Förra året hittade vi en väg under en norrlandsturné (i januari) och då kände jag verkligen på riktigt att vi skulle bli starka. Jag tror det kommer att hända den här säsongen också. Det kommer inte se perfekt ut i början men det är först i slutet det ska vara det.

Nu är det inte bara i tabellen som ”Daggens” Bik Karlskoga rankas högt. I Sportbladets enkät bland spelarna utsågs den 34-årige forwarden till seriens fulaste:  

– Utseendemässigt? Haha.

Nej, på isen…

– Jaha, de kanske bara tog någon då…, men såklart: vi gör allt för att vinna, sen om det händer lite grejer och det snackas så är det bara positivt. 

Hur mycket Boforsstämpel är det egentligen kvar över klubben?

– Jag tycker vi har ett skickligt lag, det går inte att bara spela fult längre. Det kanske vi gjorde förr och levde mycket på att folk var rädda för att komma till Nobelhallen. Men nu har vi ett lag som krigar och dessutom ett jäkligt skickligt lag. Vi har kombinationen.

För det går inte att bara spela snyggt heller?

– Nej, man måste grisa lite också. Det är gött det. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!