Tränarens ”ursäkt” – efter straffet mot Laine

Sarkastisk Jets-tränare fick förklara sig

Av: Hampus Hagman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: David Zalubowski / TT / NTB Scanpix

Patrik Laine hade det rejält motigt i sin senaste match.

Dagen efter förlusten mot Minnesota Wild meddelade Winnipeg-tränaren Paul Maurice att succérookien blivit nedflyttad till AHL – på skoj förstås.

– Jag får be om ursäkt till Manitoba för att jag lät Laine spela tre minuter mindre.

Laine är näst bäst bland alla rookies i NHL med 23 mål den här säsongen, två färre än Auston Matthews, trots att finländaren missade åtta matcher på grund av hjärnskakning.

Men i tisdagens förlust mot Minnesota Wild gick det motigt för 18-åringen som gjorde ett kostsamt misstag som direkt ledde till ett baklängesmål och var −3 totalt.

Tränaren Paul Maurice agerade omgående efter den tunga första perioden och flyttade ner rookien till fjärdekedjan.

”Jag älskar honom”

Dagen efteråt på lagets träning var ämnet stekhett bland media och Maurice raljerade friskt över att bänkningen av Laine fått för stora proportioner.

– ”Pat” har skickats ner till farmarlaget i dag. Han har lämnats tillbaka till Moose (Manitoba), skämtade coachen innan han för säkerhets skull förtydligade vad han anser om Laine.

– Han hade en tuffare kväll, sånt händer. Jag älskar killen. Jag vet också vad han kommer betyda för den här klubben. Jag ber om ursäkt till Manitoba om jag tog bort tre minuters istid, fortsatte Maurice.

Laine: ”Bra beslut”

Laine själv förstod fullt ut varför han blev petad.

– Det var en jobbig match. Jag spelade inte mitt bästa så det var ett bra beslut av honom. Jag har suttit på bänken förut så det är inget nytt.

Oavsett tränarens sinne för humor kan nog Jets-fansen räkna med att Laine är tillbaka i en toppkedja när Winnipeg tar emot Chicago på fredag.

▪▪▪

Minnesota Wild lyckades inte följa upp ovan nämnda seger utan förlorade toppmötet mot Chicago i nattens enda NHL-match. Niklas Hjalmarsson passade fram till 3–2 i slutet av andra perioden.

Publicerad: