Nylanders besked – efter miljonavtalen

Foto: Frank Gunn / TT / NTB Scanpix
HOCKEY

Jack Eichel, 20, och Nikolaj Ehlers, 21, har fått sina guldkantade kontrakt.

William Nylander? Han vill vänta.

– Om det blir snack så säger jag åt min agent att inte ringa mig, säger den svenske 21-åringen.

I natt brakar den nya NHL-säsongen i gång och flera av spelarna kliver ut på isen med purfärska miljonavtal i ryggen.

Jack Eichel och Buffalo Sabres har kommit överens om ett åttaårskontrakt med en caphit (lönetaksträff) på 10 miljoner dollar och Nikolaj Ehlers har just blivit Danmarks bäst betalde NHL-spelare genom tiderna med sitt rykande färska sjuårsavtal med Winnipeg Jets (caphit på 6 miljoner dollar).

Gemensamt för alla parter är att man har velat få klart med de nya kontrakten så att de inte ligger som ett orosmoln under den här säsongen.

”Vill fokusera på laget”

William Nylander då?

Den svenske 21-åringen har visserligen börjat prata siffror med sitt Toronto Maple Leafs men hittills är ingen deal påskriven och nu kommer ”Lill-Nyllet” med ett tydligt besked: Han vill lägga förhandlingarna på is och återuppta dem efter säsongen.

– Jag vill antingen göra det innan säsongen, eller efter. När vi väl börjar spela vill jag fokusera på laget och min egen prestation, säger han enligt Sportsnet.

Vill inte få ett samtal

Nylander går nu in i sitt sista år på rookiekontraktet men han kommer alltså inte börja prata förlängning de kommande veckorna eller månaderna – även om Toronto Maple Leafs skulle vilja det.

Om Torontos general manager Lou Lamoriello hör av sig till Nylanders agent Lewis Gross så vet svensken vad han ska göra.

– Då säger jag åt min agent att inte ringa mig, säger han.

Så avgörs NHL 2017/18 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM