Oskarshamn på jakt efter AIK-målvakt

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
AIK:s Johannes Jönsson uppvaktas av Oskarshamn.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
AIK:s Johannes Jönsson uppvaktas av Oskarshamn.

Oskarshamn är på målvaktsjakt. 

Och enligt Sportbladets uppgifter är AIK:s Johannes Jönsson, 29, ett hett alternativ för nykomlingen 

– Jag väljer att inte kommentera det, säger Jönssons agent Pontus Norén. 

Flera SHL-klubbar har i dagsläget platser öppna på målvaktssidan. Djurgården tappade nyligen Adam Reideborn till KHL-klubben Ak Bars Kazan. I Skellefteå har Mantas Armalis opererats och förväntas bli borta fram till november. 

Även Oskarshamn har en målvaktsplats ledig, vid sidan av nyförvärvet Tex Williamsson. Enligt Sportbladets uppgifter finns det flera aktuella namn.

Barometern har tidigare rapporterat att Fredrik Pettersson-Wentzel är ett alternativ. 

Enligt Sportbladets uppgifter är Moras dubble kvalhjälte, Christian Engstrand och inte minst AIK:s Johannes Jönsson två andra. 

Pontus Norén företräder båda målvakterna, men är fåordig:

– Jag väljer att inte kommentera någonting just nu.

Fick sitt stora genombrott

En flytt till Smålands ostkust blir i så fall lite som att flytta hem för Johannes Jönsson, som är uppväxt och hockeyfostrad i Kalmar. Han har kontrakt med AIK i ytterligare ett år, men kan precis som alla allsvenska spelare lämna för en SHL-klubb före ett visst datum och mot en kostnad.

Jönsson fick sitt stora genombrott säsongen 2016/17 då han tillsammans med Johan Holmqvist bildade Karlskronas målvaktspar. Jönsson storspelade i match efter match och bara Oscar Alsenfelt och Linus Söderström hade en högre räddningsprocent under grundserien.

När Karlskrona för ett år sedan åkte ur SHL valde Jönsson att flytta till AIK. Där åkte han tidigt på en skada och var tillbaka först när kvalspelet skulle inledas. 

Nykomlingen Oskarshamn tvingades nyligen släppa kvalhjälten Christoffer Rifalk till Rögle efter en infekterad affär. Därefter gjorde man klart med Tex Williamsson. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!