Bemström hyllas av tränaren

NEW YORK. Columbus Blue Jackets hakar på i playoff-racet – inte minst tack vare sina svenskar.

Kevin Stenlund, Emil Bemström och Gustav Nyquist gjorde alla mål i nattens otroligt viktiga segermatch mot Vancouver.

– Det är kul att se hur pucken följer Bemström. Han gör mycket mål nu, konstaterar coachen John Tortorella efter 5-3-triumfen i Nationwide Arena.

De har själva haft det lite trögt under februari, samtidigt som framförallt Carolina och New York Rangers tryckt på bakifrån.

Så Blue Jackets behövde verkligen vinna nattens hemmamatch mot Canucks och det såg som sagt framförallt tre svenskar till att de gjorde också.

Först lyckades Kevin Stenlund i mitten av första perioden trycka in retur och med den reducerade hemmalaget den tidiga 2-0-ledning gästerna från västra Kanada hade skaffat sig, efter mål av bland andra Elias Pettersson. Sedan, i ett powerplay i slutet av tredje perioden, stänkte Emil Bemström in matchavgörande 4-3 med ett vasst skott och till sist knöt Gustav Nyquist ihop säcken med en osedvanligt snygg i-tom-kasse-strut.

Bemström hyllas

– Kul framförallt med Bemström, tycker coachen John Tortorella när han möter media efteråt.

– Han har mycket att jobba med när det gäller arbetet utan puck, men han får spela mycket med Pierre-Luc Dubois och Devin Shore och han ser det som en möjlighet. Pucken liksom följer honom och han gör mycket mål.

Med segern cementerar Jackets sin position som andra wild card-lag i öst,men de har fortfarande några matcher fler spelade än huvudkonkurrenterna.

För Canucks är det lite motigare just nu. De har förlorat tre raka under den långa roadtrip – säsongens sista i österled – som avslutades i Columbus och därmed ramlat ner på en wild card-plats.

– Vill vi ta oss till playoff måste vi vara bättre, så är det bara med det, säger lagkaptenen Bo Horvat.

Washington studsade snabbt tillbaka efter 0-3-smällen mot Winnipeg och slog Minnesota med 4-3 i natt.

Alex Ovetjkin gjorde 44:e respektive 45:e målet för säsongen – och Nicklas Bäckström och Carl Hagelin bidrog med varsin assist.

New Jerseys mångårige keeper Corey Schneider ansågs i höstas så krattig att han skickades till AHL för en lång, lång sejour.

Nu har han hittat tillbaka till vägvinnande spel, fått komma tillbaka till den stora scenen – och höll i natt nollan borta mot Anaheim.

– Det kändes bra, men jag försöker bara göra mitt jobb, säger han stillsamt till klubbens hemsida efter det som till sist blev en 3-0-seger.

Jesper Bratt assisterade till två mål, bägge inprickade av kompisen Pavel Zacha.

NHL-natten slutade med en rejäl skräll i Las Vegas.

Efter åtta raka segrar åkte Golden Knights på en högst oväntad 4-1-smäll mot västjumbon LA Kings hemma i T-Mobile Arena.

Adrian Kempe spelade fram till ett av de fyra målen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!