Efter allvarliga skadan – avgjorde med första SHL-målet

avAnton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Oskarshamn tog en blytung 5–1-seger hemma mot Frölunda.

Extra kul för hemmalaget var att det avgörande målet gjordes av en spelare som haft en tre månader lång skadefrånvaro – Oskar Nilsson.

Punkterade lungor, fem revben av på mer än ett ställe och de två övre revbenen lossnade från bröstbenet.

Tacklingen Oskar Nilsson fick av Växjös Brendan Shinnimin den 28 september fick omfattande konsekvenser. Men strax före årsskiftet var Nilsson tillbaka på isen och under torsdagen kom det första SHL-målet.

Klev fram i powerplay

I slutet av första perioden mot Frölunda klev Nilsson fram i powerplay och satte 2–0. 28-åringens första SHL-mål i karriären.

– Det var häftigt. Skönt. Jag tycker själv att jag inte började så bra, men det kanske folk glömmer nu, säger han skämtsamt i C More.

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Oskar Nilsson

”Konstigt jobb jag har”

Oskarshamn vann matchen med 5–1.

– Det är ett konstigt jobb jag har. För två matcher sedan stod jag nästan tårögd över killarnas moral och kämpainsats uppe I Luleå. Jag tyckte att vi hade den bästa lagandan på ett väldigt långt tag och så kommer det här. Det vänder snabbt, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Oskarshamns tränare Håkan Åhlund:

– Vi har en hetare vilja och är kyligare i avgörande lägen. Vi har en oerhört stark och ödmjuk grupp och som vet hur vi ska spela, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM