Burakovsky glödhet – blev stor matchhjälte

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Andre Burakovsky var den store svensken i NHL i natt.

Han stod för ett mål och tre assist när Colorado körde över Buffalo.

– Och då tyckte jag ändå att det kändes tungt i början. Men det lossande när jag fick sätta en puck, säger den 24-årige skåningen till Sportbladet efter 6-1-segern.

Det var i slutet av första perioden i mötet mellan Avalanche och Sabres i Buffalo som ”Burra” kom ångande i en två-mot-en-kontring och piskade in sjuttonde målet för säsongen – och med det tangerade sitt personbästa, från säsongen 2015-2016.

Och som han mycket riktigt säger:

Sedan lossnade det.

Under de tio första minuterna andra perioden gjorde Nazem Kadri, Nikita Zadorov och Valeri Nichushkin varsitt mål – och Andre spelade fram till samtliga.

”Spelat bra i sju–åtta matcher”

– Ja, jag fick lite självförtroende av det där målet och sedan rullade det på. Grabbarna gjorde det bra som satte puckarna också, fortsätter han på telefon från västra New York.

– På slutet har det överhuvudtaget fungerat fint för kedjan jag bildar med Kadri och Nichushkin . Jag tycker vi spelat riktigt bra i sju-åtta matcher nu.

Andre Burakovsky.
Foto: DARRYL DYCK / TT NYHETSBYRÅN
Andre Burakovsky.

I övrigt finns inte mycket att säga om duellen i Keybank Center. Sabres – som tidigare under tisdagen tvingades sätta upp även Rasmus Dahlin och Johan Larsson på en redan diger skadelista – var chanslösa mot betydligt starkare Avalanche och hade fått stryk med ännu saftigare siffror om inte gästerna stannat av en smula i tredje perioden.

– Vi började inte så bra. I första perioden jobbade vi för dåligt och slog för många felpassningar, fortsätter ”Burra”.

– Men vi hade ett bra snack i första pausen och skärpte oss i andra. Sedan tog vi över matchen helt.

Noterbart är att Jonas Johansson fick göra NHL-debut när han ersatte Carter Hutton i hemmakassen i slutet av andra perioden. Tyvärr gicks första skottet in, men sedan höll den 24-årige gästriken tätt och stoppade sammanlagt 13 skott.

Även Gabriel Landeskog svarade för en assist.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!