Växjös mardröm – fjärde raka torsken

Usel start på SHL-säsongen

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Fjärde raka förlusten.

Nu ifrågasätts Växjö.

– Jag är otroligt besviken, säger tränaren Sam Hallam i C more.

Växjö fick chansen i powerplay i fem minuter sedan Skellefteås Pontus Widerström fått matchstraff för en ful tackling på Peter Andersson.

I stället gjorde Skellefteå 1–0, 2–0 och 3–0 innan den första perioden var över.

– Jag är otroligt besviken. I första perioden ser vi ut att vara väldigt tyngda. Vi kastar bort vårt PP och blir väldigt påverkade av det känns det som, säger Sam Hallam.

Kritik mot Växjö

Inte heller i den andra perioden fick Växjö hål på SAIK och i C more var experterna kritiska mot Sam Hallams lag.

– Fem minuters powerplay men nästan inga skott. Jag är jätteförvånad. Jag har en stor respekt för Växjös ledarstab och Sam Hallam, jag tycker att han är en av de bästa i Sverige, men Växjö har att jobba på. Det här känns inte bra, sa Niklas Wikegård.

Sämsta starten

Växjö förlorade till slut med 1–4 och har nu inlett säsongen med fyra raka förluster. Det är lagets sämsta start sedan man gick upp i SHL säsongen 2011/12.

I C more fick Sam Hallam frågan om han är orolig.

– Jag har förberett mig på den frågan. Det tog fyra matcher att få den. Jag har svarat på samma sätt många gånger förut: att det finns alltid en oro hos mig, även om man vunnit matcher. Man är orolig för att drabbas av skador, för powerplay- och boxplayspelet. Det är inget nytt. Skillnaden nu är att man blir lite mer förbannad och då gäller det att sortera lite och använda oron på rätt sätt, säger Hallam.

Foto: Bildbyrån
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!