”Jag vill förtydliga mina uttalanden”

Henrik Lundqvist agerar efter uppmärksammade utspelet

avPatrik Brenning

I en intervju med Expressen framställde Henrik Lundqvist sin framtid i New York Rangers som osäker.

Sedan uttalandet väckt stor uppmärksamhet i USA väljer 37-åringen nu att gå ut med ett förtydligande.

– Det skapade onödiga spekulationer, säger Lundqvist till New York Post.

”Jag vet inte om jag blir kvar i Rangers hela karriären. Jag har två år kvar på kontraktet och det har alltid varit mitt mål att vara kvar i Rangers. Men när man kommer upp i åren vet man aldrig. Jag har en egen agenda, men vill klubben något annat så får jag vara lyhörd för det. Det går inte bara att köra sitt eget race. Det är inte alltid drömmen är realistisk, vi får se hur det blir. Nu fokuserar jag allt på VM”, sa Henrik Lundqvist i en intervju med Expressen som publicerades på måndagen.

”Ingen är större än klubben”

Det tog inte lång tid innan uttalandet uppmärksammades även i USA där New York Post beskriver det som ”eye-opening”. För att undvika missförstånd går därför Lundqvist, som spelat i Rangers sedan 2005, nu ut med en förklaring i samma tidning.

– Jag skulle vilja förtydliga mina uttalanden eftersom jag känner att de skapat onödiga spekulationer. Min inställning är oförändrad och både jag och klubben har samma uppfattning. Det jag menade var att en spelare aldrig blir större eller viktigare än sin klubb. Därför förstår jag att jag som spelare måste respektera klubben situation och den process vi går igenom trots att det fortfarande är mitt personliga mål att vinna Stanley Cup i New York innan jag går i pension, säger Lundqvist.

Henrik Lundqvist har två år kvar på sitt kontrakt med New York Rangers.

ARTIKELN HANDLAR OM