Columbus på väg mot en ny skräll

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

DENVER. Columbus Blue Jackets har uppenbarligen inte skrällt färdigt.

De vann även nattens drama mot Boston med uddamålet – och går därmed upp i 2-1-ledning i serien.

– Vi har ett helsikes lag, säger kaptenen Nick Foligno.

Nej, det räckte tydligen inte med att de slog ut Tampa Bay Lightning i fyra raka.

Boston Bruins – stora cup-favoriter nu när nästa alla andra tungviktare från grundserien försvunnit – kommer också få alla möjliga problem med Columbus Blue Jackets.

Efter den inledande 3-2-förlusten i TD Garden i torsdags vann de på övertid två dygn senare – och det följde de alltså upp med en 2-1-seger hemma i besinningslösa Nationwide Arena.

– Det var stenhårt ikväll också, men vi fann återigen ett sätt att vinna. Det är vad det handlar om nu, säger förstecentern Pierre-Luc Dubois till klubbens hemsida.

Lagkaptenen Nick Foligno håller med.

– Det står bara 2-1 i serien men vi har ett helsikes lag och kommer borra ner huvudet och köra på samma sätt även i fortsättningen, säger han.

Foto: Jay LaPrete / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Bobrovsky hyllas

Samtliga hemmaspelare passar också på att hylla målvakten Sergej Bobrovsky.

Han var återigen overkligt bra och stoppade 36 skott.

Vilket tycktes frustrera Bruins-spelarna svårt. Särskilt beryktade Brad Marchand. Han har i huvudsak hållit sig på mattan i årets slutspel, men i natt visade han åter sin sämsta sida genom att åka fram till den knästående Jackets-backen Scott Harrington och snärta honom i bakhuvudet med klubbskaftet.

– Jag behöver inte kommentera det. Ni såg vad som hände och kan säkert dra era egna slutsatser, morrar Columbus-coachen John Tortorella.

Nästa match i serien spelas natten till fredag. Då kan Columbus skaffa sig slagläge och helt sensationellt plötsligt vara en seger från konferensfinal.

Laddar Matchlista

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM