Kevin Stenlund hyllas efter nya fullträffen

NEW YORK. Kevin Stenlund fortsätter imponera i Columbus Blue Jackets.

I natt avgjorde han en en bortafajt mot LA Kings med sin tredje fullträff sedan han flyttades upp från farmarligan.

– Han har ett förträffligt skott, säger coachen John Tortorella efter 4-2-segern.

Förre HV 71-profilen Stenlund har verkligen sett till att ta chansen sedan han i mitten av december lämnade Cleveland Monsters för tjänstgöring under John Tortorella i Blue Jackets.

Han gjorde mål redan i sin andra match, följde upp med ytterligare en kasse strax innan jul – och i natt, i Staples Center i Los Angeles, högg han alltså till igen.

Knappa fem minuter in i slutperioden fick han pucken av landsmannen Alex Wennberg i mittzonen, tog sig över blå, gick rakt mellan två Kings-backar i slottet och stänkte in en riktig pärla på Jonathan Quick.

– Det finns fortfarande saker han behöver jobba på i sitt spel men han gav oss några bra minuter ikväll och han har ett förträffligt skott, säger ”Torts” när han möter media efteråt.

Kevins mål innebar att gästerna från Ohio gick upp i 3-1-ledning. Hemmalaget hann reducera i mitten av perioden, men när en minut återstod satte Gustav Nyquist spiken-i-kistan-målet i tom kasse.

Nyquist bidrog också med en assist – och Emil Bemström var tillbaka på isen efter den skada som satte honom ur stridbart skick i början av december.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!