Örebro sparkar Niklas Sundblad

Publicerad 2018-12-04

Örebro har gått tungt i SHL.

Nu väljer man att sparka huvudtränaren Niklas Sundblad.

Ersättare blir Niklas Eriksson. Vid sin sida får han klubbikonen Henrik Löwdahl och dubble OS-guldmedaljören Jörgen Jönsson.

Följ ämnen

Närkingarna har inlett SHL svagt och ligger för närvarande på kvalplats.

Senast föll man mot bottenkonkurrenten Timrå med 1–2 efter förlängning och har nu tre poäng upp till säker mark.

Det blev spiken i kistan för huvudtränaren Niklas Sundblad och hans högra hand, Petri Liimatainen.

”Förändring är nödvändig”

Örebro meddelar på sin hemsida att båda får lämna klubben. Den assisterande tränaren, Niklas Eriksson, tar över som huvudansvarig. Till sin hjälp får han Örebro-ikonen Henrik Löwdahl, och den flerfaldige OS- och VM-guldmedaljören Jörgen Jönsson.

– Vi känner att vi inte har fått ut det som vi har förväntat oss av laget och vi anser att spelarmaterialet är bättre än vad vi har presterat. Därför känner vi att denna förändring är nödvändig och vår förhoppning är nu att vi ska få en positiv effekt av detta, säger sportchefen Niklas Johansson och fortsätter:

– I Niklas Eriksson kommer vi få in ett annat typ av ledarskap som vi tror kommer passa gruppen och det läge som vi nu befinner oss i, säger han.

Får klubbikon och landslagsikon vid sin sida

Henrik Löwdahl lyfts upp från klubbens J-18-lag samtidigt som legendaren Jörgen Jönsson också får plats i ledarstaben.

– Henrik Löwdahl lyfter vi upp från J18. Henrik har ett stort Örebrohjärta och en hockeykunskap som vi vill utnyttja på seniornivå. Jörgen Jönsson har en gedigen meritlista och kommer in med en stor erfarenhet. Han var med och vann SM-guld med Växjö förra säsongen och kommer bidra med en vinnarkultur, säger Niklas Johansson.

 Niklas Sundblad

Följ ämnen i artikeln