”Det finns inga hard feelings mellan mig och spelarna”

HOCKEY

Värvningen av Per Ledin skapade missnöje i Karlskrona.

Klubben släpar efter med spelarnas pensionsutbetalningar men valde ändå att värva 39-åringen.

– Det finns inga hard feelings mellan mig och spelarna, säger Ledin efter debuten i Karlskrona.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Karlskrona har en ansträngd ekonomi och släpar efter med obetalda löner till spelarna i form av pension.

Enligt Sportbladets uppgifter handlar det totalt om ett miljonbelopp.

Men mitt i den ekonomiskt tuffa läget valde klubben ändå att skriva kontrakt med Per Ledin, något som fick backstjärnan Mattias Karlsson att reagera.

– Den diskussionen kom upp direkt. Självklart känns inte det helt optimalt. Det här handlar inte om Per som person, jag är själv kompis med Per och ville att han skulle komma hit. Men jag sa tidigt att jag hoppades att klubben skulle göra rätt för sig först. Tyvärr blev det inte så, sa Karlsson till Sportbladet.

Inte diskuterat med truppen

I kväll var Ledin tillbaka på SHL-isen för första gången sedan 2015.

Efter 0–3-förlusten mot Djurgården på Hovet berättar 39-åringen att han inte upplevt något missnöje, riktat mot honom själv, i omklädningsrummet.

– Jag har inte upplevt någonting och har ingen koll på de bitarna. Det finns inga hard feelings mellan mig och spelarna, säger Ledin.

– Det är inget som jag har diskuterat med spelarna ens. Nu kör vi bara, tänker jag, fortsätter han.

På isen var han sig lik.

I sin 698:e SHL-match – och första matchen sedan i början av mars – hamnade Ledin i princip i varje byte i heta ordväxlingar med motspelarna och delade dessutom ut tjuvnyp genom hela matchen.

– Tittar man på matcherna är det framför målet det avgörs. Dels måste du skydda målvakten, dels måste du ta dig in på mål. Det finns olika sätt att göra mål, antingen att vinna kampen eller spela sig till ett mål.

”Vill prestera mer”

Han var dock på isen när Djurgården gjorde 2–0 och drog sedan på sig en utvisning i samband med ett slagsmål i slutminuterna.

Han sågade sin egen insats i Karlskrona-debuten.

– Jag vill prestera mer. Jag måste vara mer elak i anfallszonen. Men jag åkte kanske och funderade för mycket i några byten. Jag ska upp mer, säger han och berättar att han dock fick uppladdningen förstörd på grund av ett inställd flygplan.

– Jag tränade i torsdags med laget, men åkte sedan hem till Luleå. Jag skulle ha åkt ner i morse och träna med laget, men det var något fel med planet och jag landade inte här förrän vid 14.00. Då brände jag värmningen.