Tillbaka på is efter skräckskadan

HOCKEY

Brynässtjärnan Daniel Paille, 33, har dragits med en hjärnskakning sedan början av november och har sedan dess inte kunnat träna på is.

I dag var kanadensaren för första gången på två månader tillbaka.

Samtidigt kan Ryan Gunderson göra comeback tidigare än väntat.

Det var i CHL-åttondelsfinalen mot Mannheim i början av November som tyskarnas Thomas Larkin delade ut en tackling på Daniel Paille när kanadensaren var långt från pucken.

Larkin fick fyra matchers avstängning för tilltaget samtidigt som Daniel Paille ådrog sig en allvarlig hjärnskakning och framtiden på hockeyrinken har varit osäker.

Tillbaka efter två månader

Men i dag tog 33-åringen sina första staplande steg på isen efter drygt två månaders vila.

Paille hade förvisso ingen puckkontakt utan fick nöja sig med att åka bara åka skridskor tillsammans med skadade Ryan Gunderson.

”Daniel Paille är i gymmet och kör varje dag. Men ännu bara då och då ute på is. Det går framåt för Daniel men det är fortfarande oklart när han kommer tillbaka i spel”, låter Brynäs meddela på sin hemsida.

Gunderson fick i segermatchen mot Luleå förra veckan ett skott på handen och tvingades åka till sjukhus. Där konstaterades att han skulle kunna bli borta i upp till en månad. Men han verkar dock vara fast besluten om att komma tillbaka tidigare än så.

”Ryan Gunderson säger att han är envis och tänker vara med igen snabbare än vad som tidigare är sagts”, skriver klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM