Bekräftat: Leksands sportchef säger upp sig

Ersättaren: Är mycket hedrad

Foto: MIKAEL BENGTSSON / BILDBYRÅN
HOCKEY

Leksands sportchef Mikael Karlberg går tillbaka till sin tjänst som junioransvarig i föreningen.

För Sportbladet berättar han varför:

– Det här jobbet är mentalt påfrestande. Man blir aldrig klar.

Huvudtränaren Leif Carlsson blir nu även sportsligt ansvarig.

Mikael Karlberg, 46, klev in i Leksand som sportsligt ansvarig säsongen 2015/16 och fanns med i det sportråd som tog klubben upp i SHL. Men efter ett misslyckande där har Leksand den här säsongen tvingats börja om i Hockeyallsvenskan igen med förhoppning om nytt avancemang.

Ett arbete de får fortsätta utan Karlberg.

”Mentalt påfrestande...”

Leksand bekräftar på sin hemsida att sportchefen går tillbaka till sin tjänst som junioransvarig i klubben och för Sportbladet utvecklar Karlberg varför:

– Allt kändes bra när jag började för tre år sedan och jag trodde kanske inte att jag skulle klara av att vara sportchef. Men det gjorde jag. Nu har jag gjort mitt race och känner att jag passar bättre i en roll att utveckla unga spelare. Jag lämnar rollen med gott samvete.Jag kunde gjort det jäkligt lätt för mig och hoppat av när vi åkte ur, men jag lovade klubben att bita ihop och kämpa på. Det har jag gjort och nu är det ett bättre valt tillfälle att lämna. Allt är frid och fröjd nu.

Vad är jobbigt med rollen som sportchef?

– Det är mentalt påfrestande. Man blir aldrig klar. Arbetsdagen slutar aldrig. Jag gillar att vara i hallen, vara med killarna. Men man är sportchef dygnet runt och det är svårt att kombinera i rollen som familjefar.

”Därför jag tackat ja”

Hans arbetsuppgifter som sportchef tas över av huvudtränaren Leif Carlsson, 52.

– Jag är mycket hedrad över att få den här frågan efter så kort tid i föreningen. Jag känner ett stort stöd av hela organisationen, och det är mycket därför som jag har tackat ja till att utöka mitt uppdrag i Leksand IF. Det känns skönt att ”Challe” finns kvar i föreningen och att han är beredd att vara delaktig, säger Leif Carlsson till hemsidan.

Leksands vd Christer Plars säger att jobbet med en eventuell ersättare är igång. 

– Vi fokuserar mycket på det vi har framför oss de kommande månaderna. Med ”Leffes” (Carlsson) erfarenhet och kompetens känns det bra att han tar det övergripande ansvaret. Vi har jobbat fram den här lösningen tillsammans och tajmingen för en förändring känns bra, säger Leksands vd Christer Plars.

Hur länge har du vetat om det här?

– Ja, vad ska jag svara där? I ungefär två veckor har vi jobbat med det.

Foto: HANS ABRAHAMSSON
Mikael Karlberg.
ARTIKELN HANDLAR OM