”Lyckad kväll” för Järnkrok – tre poäng

HOCKEY

NEW YORK. De har fortfarande inte spelat med helt ordinarie lag en enda match den här säsongen.

Men Nashville fortsätter vinna ändå och knäppte även Florida i natt – utan Filip Forsberg och utan Mattias Ekholm.

– Vi vill ju ha tillbaka alla skadade så fort som möjligt, men det är jäkligt skönt att se att vi håller så pass hög klass fast några av våra bästa saknas, säger Calle Järnkrok, som stod för tre assist, till Sportbladet efter 4-3-segern.

Först var backstjärnan Ryan Ellis skadad hela hösten. När han strax efter nyår äntligen gjorde comeback gick istället skyttekungen Filip Forsberg sönder. Sedan försvann även Viktor Arvidsson – och när han i natt var tillbaka på isen saknades Mattias Ekholm på grund av sjukdom.

Kort sagt:

Predators-coachen Peter Laviolette väntar fortfarande på att få ställa ett helt ordinarie lag på isen.

– Ja, säger Calle Järnkrok på telefon från Tennessee, det har varit lite mycket. Nu var det skönt att se att ”Arvid” kunde spela igen, men som sagt, istället fick vi klara oss utan Mattias, och Filip är ju fortfarande borta.

– Naturligtvis vill vi ha dem tillbaka så fort som möjligt, de saknas ju. Samtidigt är det jäkligt skönt att se att vi ändå håller såpass hög klass och fortsätter vinna.

”Vi hade en lyckad kväll”

Det beror bland annat på Herr Järnkrok himself. Kedjan han bildade med Kevin Fiala och Nick Bonino var suverän mot Florida och producerade sammanlagt åtta poäng. Calle själv stod till exempel för tre assist.

– Jo, vi hade en lyckad kväll. Det kändes direkt i första bytet att vi var på och det höll sedan i sig i åtminstone två perioder, fortsätter han,.

– Givetvis är det kul att få få hjälpa till och bidra med några poäng för egen del också.

Foto: Mark Humphrey / TT / NTB Scanpix

Gustafssons första NHL-mål

Backen Erik Gustafsson gjorde säsongsdebut med Chicago hemma mot New York Islanders under natten – och svarade för en utmärkt insats. Han spelade först fram till en strut signerad Patrick Kane och smällde sedan själv in NHL-karriärens första mål.

Dessvärre räckte det inte så långt. Islanders var på sedvanligt målhumör och vann med utklassningssiffrorna 7-3. 23-årige Ryan Pulock hade karriärens afton med sammanlagt fem poäng.

Minnesota tog säsongens skalp genom att slå serieledande Tampa med 5-2 hemma i Excel Energy Center.

Joel Eriksson Ek noterades för en assist.

Även San Jose hade anledning att jubla efter en 2-1-seger hemma mot ett Pittsburgh på uppåtgående.

Keepern Aaron Dell var matchens stjärna och stoppade 31 skott.

Bostons poängsvit börjar bli skräckinjagande. Med en 4-1-seger mot gamla ärkerivalen Montreal i natt – 4-1 – har björnarna tagit minst en poäng i sexton matcher i rad.

Sverige-bekante tjecken David Pastrnak hade fin show mot Habs. Han gjorde två mål och spelade fram till ett.

Jesse Puljujärvi börjar trivas i NHL-kostymen nu. Han stod för ett mål och två assist i Edmontons 5-2-seger mot Vancouver hemma i Rogers Place.

Daniel Sedin gjorde ett Vancouver-mål, på assist från Alex Edler, men förgäves.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM