Dahlén: ”Jag har inte en tanke på att jag ska få sluta nu”

Av: Henrik Lundgren, Ha Ab

Publicerad:
1 av 2

Tippat topplag, men jumbo och ännu utan seger efter sex omgångar.

Krisen omfamnar HV71, men Ulf Dahlén oroar sig ­inte för att få sparken.

– Det är andra som sköter de besluten. Jag jobbar till den dagen jag blir tillsagd något annat, säger han.

0–3 efter 8.45 och matchen var redan över för HV71. Det var så dåligt att Ulf Dahlén vägrade diskutera den första perioden efter matchen.

– Nej, jag måste få analysera den och prata med spelarna innan jag säger någonting, säger HV-tränaren.

”Något knyter sig”

Oavsett så var det inte första gången i år som Jönköpingslaget inledde en match håglöst och svagt.

- Det är något som knyter sig. Vi börjar spela hockey först när vi ligger under. Vi får prata igenom det i gruppen så att vi börjar bättre. Vi har lite att jobba på.

Vad är det som inte funkar?

– Vi måste släppa handbromsen. När du tänker hockey så blir det inte bra. Vi är lite tänkande där ute i första perioden. Vi tänker först och agerar sen, i stället för att bara agera. Hockey blir fel ibland, men det är när du funderar som det blir passiva fel. Vi behöver en vinst. När ett lag inte har flyt och självförtroendet inte är på topp så straffas du hårt.

HV71 har nu spelat sex matcher, men är ännu utan seger efter ordinarie tid. Tippat bland de absoluta topplagen inför säsongen, men nu i stället jumbo. ­Krisen är ett faktum i Jönköping.

Ska lösa det

– Har du en bra start på­ ­säsongen så kan en sån här svit slinka undan. Men nu när vi har en sån här start, med fem poäng på sex matcher, så syns det mer i tabellen.

Är du oroad över att få sparken?

– Nej, det är andra som sköter de besluten. Jag jobbar till den dagen jag blir tillsagd något annat. Det finns inte en tanke på att jag ska få sparken. Det här ska jag ­vara delaktig i att lösa.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN