Färjestad BK

Frölunda tog tredje raka segern

Av: 

Henrik Lundgren

HOCKEY

GÖTEBORG. Säsongens bästa match.

Då klagade Roger Rönnberg på att Frölunda återigen höll på att tappa matchen i slutperioden.

– Vi måste lära oss mer mentalt att leda matcher. Rädda pojkar får aldrig kyssa vackra flickor, säger han.

Mot Brynäs i tisdag höll Frölunda på att slänga iväg ett 3-0-överläge under matchens sista tio minuter. Samma läge i går mot Skellefteå inför slutperioden och Rönnberg betonade i pausen vikten av att våga gå framåt. Men i stället backade laget hem och Skellefteå fick trycka på, med 13-2 i skott, under hela slutperioden.

– Vi går ut i tredje och är lite rädda pojkar. Vi forecheckar inte på samma sätt och sprätter bara iväg puckar, säger Frölundatränaren irriterat.

Lagkaptenen Joel Lundqvist ler när han får höra om klagomålet från Rönnberg.

– Ja, men vad fan? Vi får se det positivt. Vi möter de svenska mästarna, vi visste att de skulle forcera. Vi vill ju alltid gå för fyran, men vi får titta på att vi spelar riktigt bra försvarsspel i stället.

”Få fram kaxigheten”

Rönnberg:

– Vi kan fortsätta spela i överläge, det tar jag med mig som en utmaning. Jag tror att nästa steg är att få fram den riktiga kaxigheten. Vi leder med 3-0 hemma, då ska vi bara vilja trycka dit fyran. Det är så ett topplag agerar. Men det måste få växa fram hos killarna, det är inget vi ska pressa fram.

Frölunda tog tredje segern i följd, och återigen med ett riktigt bra spel i åtminstone två perioder.

– Om vi är Skellefteå Light? I dag tycker jag att vi är bättre än dem. Som helhet börjar vi absolut närma oss den nivån vi vill spela på. Det är en lång säsong och det kommer att komma dippar också. Men jag kände redan på försäsongen att vi hade en fart i spelet som vi inte haft tidigare, säger Lundqvist.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Färjestad BK