Lindbäck utbytt i nya förlusten

Anders Lindbäck sträcker sig efter vattenflaskan medan Montreal jublar efter Brendan Gallaghers mål.
Anders Lindbäck sträcker sig efter vattenflaskan medan Montreal jublar efter Brendan Gallaghers mål.

BOSTON. Mayday, Tampa...

Lightning förlorade även den andra hemmamatchen mot Montreal i natt – och stackars Anders Lindbäck blev utbytt.

– Men vi ser fram emot att åka till Montreal. Vi gillar att spela där, säger coachen Jon Cooper efter 4-1-smällen.

Det har, som det brukar heta i Nordamerika, blivit sent tidigt för Tampa Bay Lightning.

De förlorade ju öppningsmatchen mot Montreal på övertid hemma i Forum häromdagen – och följde alltså upp med en svidande 4-1-förlust i natt.

Därmed befinner de sig i 2-0-underläge inför veckans två matcher i Bell Centre, en av hockeyvärldens mest ogästvänliga tryckkokare, och sämre förutsättningar går svårligen att föreställa sig.

”Vi gillar att vara i Montreal”

Men hockeykrigarna från västra Florida försöker gaska upp sig med vetskapen att de inte förlorat i Montreal den den här säsongen.

– Vi ser fram emot att åka dit och kommer att fortsätta kämpa. Vi gillar att vara i Montreal och vi gillar sättet vi spelat på där. Jag kan inte tänka mig någon annan rink vi hellre skulle spela i, säger coachen Jon Cooper till nhl.com.

”Ingen målvaktskontrovers”

Frågan är vem som vaktar kassen åt gästerna då. Svenske Anders Lindbäck, som fått överta rollen som förstekeeper i skadade stjärnan Ben Bishops frånvaro, inledde även den andra matchen och spelade utmärkt i första perioden, men sedan gick det sämre och efter tre insläppta byttes han ut mot letten Kristers Gudlevskis.

– Men vi har ingen målvaktskontrovers här. Jag kände bara att laget behövde en gnista i det läget och då kan det ibland hjälpa med ett målvaktsbyte, fortsätter Cooper.

”Betyder ingenting”

Canadiens – som anfördes av oväntade tvåmålsskytten Rene Bourque i natt – är förstås nöjda med sitt utgångsläge men försöker att inte ta ut något i förskott.

– Jag har varit i den här situationen förut och det är visserligen trevligt att komma hem med 2-0-ledning, men det betyder ingenting om vi inte fortsätter spela bra i vår egen hall, säger backstjärnan PK Subban till nhl.com.

Victor Hedman spelade över 22 minuter för Tampa, var plus/minus noll och stod för assist på Teddy Purcells tröstmål.

Montreals ende svensk, Douglas Murray, satt återigen på läktaren.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN