Wallin: Verkligen inte roligt att höra sånt...

HOCKEY

Färjestads Rickard Wallin borta på obestämd tid

Foto: Rickard Wallin plågas av diskbråck och tvingas avstå matcher tills vidare.

En schism om petade Färjestads-stjärnorna Rickard Wallin och Christian Berglund ska ha fått tränaren Andreas Johansson sparkad.

Men nu tar Wallin avstånd från uppgifterna om att han ska ha påverkat i Johansson-affären.

– Det är verkligen inte roligt att höra och läsa sådant.

I fredagens Sportbladet avslöjades spelet bakom kulisserna då Färjestads-tränaren Andreas Johansson, 40, fick sparken i torsdags. Enligt Sportbladets uppgifter var orsaken till avskedandet en schism i lagledningen och en maktkamp där Johansson stod på den ena sidan, och Leif Carlsson och Rickard Wallin på den andra.

Sportbladets krönikör Mats Wennerholm beskrev också att Johanssons uttalande om att Wallin inte gett 100 procent på match, blev droppen för tränaren: ”Det gjorde inte Rickard Wallin gladare och Wallin är en stark röst i Färjestad.”, skrev Wennerholm.

”Man vill ju spela”

Nu säger den 33-årige FBK-kaptenen sitt om Andreas Johansson-affären:

– Det är verkligen inte roligt att höra och läsa sådant. Att tro att jag, efter att ha blivit bänkad, skulle vara så ego att jag har gjort någon slags kupp mot Andreas är bara fruktansvärt dumt och trist, säger Wallin till nwt.se.

Samtidigt meddelar Wallin, som var petad mot Örebro – men tillbaka igen mot Skellefteå senast, att han tvingas avstå från matchspel den närmsta tiden för att helt koncentrera sig på rehabilitering för ryggproblemen.

– Att toppformen inte funnits där är inget att hymla om. Men jag skulle ljuga om jag sa att ryggen inte påverkat mig. Samtidigt så tror man att ändå att man kan bidra med någonting, och man vill ju spela, säger han till tidningen.

Berglund gör comeback

Däremot gör en annan petad FBK-stjärna comeback mot Modo i dag.

– Det känns kul att vara med igen, säger Berglund, 33, till nwt.se.

– Jag vill inte skylla på någon annan än mig själv, jag har inte varit bra nog. Men jag tyckte att det började lossna strax innan petningen och nu hoppas jag att det fortsätter åt rätt håll.

ARTIKELN HANDLAR OM