Smaklös begravning får ”Alfie”-fansen att rasa

HOCKEY

Kista och ljus för svensken utanför arenan

En radiostation iscensatte en låtsasbegravning i samband med Daniel Alfredssons återkomst till Ottawa.

Många fans skakade på huvudet åt det smaklösa jippot.

– Han är ett proffs och ville gå någon annanstans. Men vi glömmer aldrig vad han har gjort för den här stan, säger Khalid Alathamena, 34, till Ottawa Citizen.

Foto: Daniel Alfredsson.

Daniel Alfredsson, som numera spelar i Detroit Red Wings, hyllades med en tre minuter lång standing ovation när han återvände till Ottawa och klubben han han dominerade i under 18 år.

Men utanför Canadian Tire Centre iscensatte radiostationen Bear 106.9 en begravning, något som visade sig vara ett pr-trick. Enligt egen utsago ville de bara påminna fansen i Ottawa om att Daniel Alfredsson hade gått vidare och att det var hög tid för dem att göra detsamma.

”Bär inget agg”

Tilltaget får kritik av flera som bar Alfredssons tröja nummer 11 för att hylla honom.

– Han var här så länge, han var kapten och han spelade bra hockey för oss, men var tvungen att gå vidare, tyvärr. Men det är så det funkar. Jag bär inget agg mot Alfie, säger Kenny MacEwen, 29, som körde ända från Toronto för att se matchen.

– Jag respekterar Alfredsson som spelare. Jag skulle gärna haft honom kvar i klubben, men han tog ett beslut ihop med sin familj och jag önskar honom all lycka, säger Carolyn Perry.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL