Berglund om comebackryktet

Westerås Thrashers hade ett välbekant ansikte på träningen i måndags.

Före detta NHL-stjärnan Patrik Berglund, 30.

– Alla var bättre och snabbare än mig. Men trots det så var det roligt och skönt att åka runt lite, säger Berglund, som dock utesluter en comeback.

Ishockeyspelaren Patrik Berglund stängdes av från NHL-klubben Buffalo, och ett kontrakt värt 110 miljoner kronor bröts sedan forwardstjärnan inte dykt upp till träningar och matcher i slutet av förra året.

Han åkte hem till Sverige och för elva dagar sedan valde han att berätta om sin ohälsa i Hockeypuls.

– Mitt kontrakt och alla pengar jag gav upp betyder ingenting. Det här är verkligen en klyscha, men pengar gör ingen lycklig. Jag kan ge upp den summan när som helst för att må bra inombords. Om jag mår så dåligt som jag gjorde och känner som jag gör än i dag... då tror jag verkligen att jag har tagit rätt beslut. Pengarna är det sista som betyder någonting i dagsläget, sa Berglund.

Nu försöker han hitta tillbaka till ett vettigt liv hemma i Västerås.

– Jag mår mycket bättre i dag. Mitt mål var att komma hem. Det här är min start på att hitta mig själv igen – genom att se vänner och familj, sa Berglund för elva dagar sedan.

Och nu har han genomfört sin första hockeyträning på nästan två månader. Om än inte på samma nivå som han är van vid efter elva säsonger i världens bästa hockeyliga.

”Blir ingen comeback”

– Jag har inte så mycket tid att lägga ner på en comeback. Jag var ute och åkte runt lite med mina kompisar bara. Det är alltid skönt att röra på sig. Jag kommer fortsätta att träna lite med laget, men några matcher blir det inte, säger Berglund till Sportbladet.

Han var enligt egen utsago ringrostig. Kanske en något skev självbild då Westerås Thrashers är ett korpen-lag i Västmanland som huserar i Aros hockey League med lag som Lokomotiv Kolbäck och Tunby Warrios.

– Roligt att vara med som sagt. Men jag upplevde alla som snabbare och bättre än jag, säger han efter ispasset.

Stefan ”Loppan” Hellkvist är med i laget också, Thrashers skulle kunna få ihop en hyfsad femma med dig, Loppan, Lidas, Juhlin och Poppe?

– Ja, där har du några riktiga vapen. Men det blir ingen comeback för mig, säger 30-åringen.

Hur mår du?

– Det går sakta men säkert framåt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!