”Som blöta hundar – små och mesiga”

avHenrik Lundgren

Publicerad:

Äntligen släppte det för regerande mästarna

GÖTEBORG. En avklarad femminutersutvisning blev avgörande för Frölunda.

Efter segern mot Brynäs var det lättade hemmaspelare.

– Vi har varit som blöta hundar, så små och mesiga. Det får inte ske i Frölunda, säger Nicklas Lasu.

Foto: BILDBYRÅN
Nicklas Lasu.

2-3 mot Malmö i premiären följdes upp av 2-7 mot Brynäs i fredags kväll. I back-to-back-mötet i Scandinavium såg det först ut att gå likadant, men när Frölunda klarade av att spela fyra mot fem i fem minuter (matchstraff på Jonathan Sigalet) så vände det. Direkt efteråt så kvitterade Joel Lundqvist.

– Självklart skönt. Efter den första matchen mot Brynäs fick vi 0-1 i röva i dag igen. Det blir tufft. Men när vi klarar den ”femman” så visade vi på styrka och höjde oss. Hade de fått 2-0 där så blir det lätt att man tappar skallen. Nu klarade vi det och fortsatte att sätta fokus på det vi ska göra, säger vice lagkaptenen Nicklas Lasu.

Blytung inledning på säsongen, har ni hunnit bli oroliga?

– Man kan förlora på många sätt, men det som var jädrigt i den första matchen mot Brynäs var sättet vi förlorade på. Det var inte okej någonstans, så länge vi spelar i Frölunda får det inte ske. I dag har vi mer pondus, trots att de får göra första målet.

”Inte kommit upp i nivå”

Joel Lundqvist erkänner att det varit frustrerande.

– Vi har inte kommit upp i den nivån vi ska. Träningarna har sett bra ut, men sen har vi bitvis kommit ifrån det på matcherna. 

Tränaren Roger Rönnberg satte ner foten på presskonferensen och ville ha bort majoriteten av alla utvisningar som Frölunda dragit på sig. Lundqvist håller med honom.

– Vi måste ha tålamod i vår spel, med och utan puck. Vi rusar på lite och sätter oss i dumma situationer, och därav drar vi på oss utvisningar. Men vi måste hålla oss kalla och tackla när vi ska tackla. Vi vill självklart spela fysiskt, men det gäller att vi gör avvägningarna där. Vi ska inte överjobba situationerna, och det har vi stundtals gjort. 

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM