Målskytt i finalen – nu lämnar stjärnan

HOCKEY

Wakefield: ”Det känns dumt att lämna”

Foto: LHC firar 1-0-målet.

LINKÖPING. Jennifer Wakefield sänkte Luleå i den första finalen – men när allt ska avgöras är storstjärnan i Kanada.

26-åringen tvingas hem av det kanadensiska hockeyförbundet.

– Det känns dumt att lämna, men jag tror inte jag kommer att bli saknad, säger LHC-stjärnan.

Försnacket handlade om Jennifer Wakefield, det mesta på isen handlade om Jennifer Wakefield och eftersnacket handlar också om Jennifer Wakefield. Linköpings superstjärna visade vägen och var den stora hjälten när LHC vann den första finalen med 2-0. Östgötarna har i helgen två chanser på sig att säkra klubbens tredje raka SM-guld – men de får göra det utan Wakefield, som gjorde 55 poäng på 18 grundseriematcher.

26-åringen måste nämligen åka på Kanadas uppladdningsläger inför VM.

– Jag är förstås besviken, för vi har vuxit som lag de senaste sex månaderna. Det känns dumt att lämna, men jag tror inte jag kommer att bli saknad. Laget är inte byggt runt en eller två spelare, utan fler kan kliva fram, säger Wakefield.

”Det är business”

Är du besviken på förbundet som inte låter dig stanna?

– Det är business. VM är väldigt viktigt och det är en oturlig situation, och man önskar att flygningen till Vancouver inte skulle ta så lång tid. Hade resan varit kortare, och tidsskillnaden mindre, hade det kanske gått att lösa.

Har du försökt övertala förbundet?

– Jag pratade med dem innan matchen och försökte fixa att jag skulle kunna stanna till lördag, men det fanns inga bra resor från Luleå på lördag. Den bästa flygningen skulle ta 49 timmar. Tyvärr, vi har verkligen kollat upp allt, säger hon.

”Jag är inte orolig”

På lördag spelas den andra finalen, och en eventuell tredje match är på söndag.

– Jag är inte orolig. Jag tycker vi var bättre över 60 minuter, säger Luleås back Emma Eliasson.

Vad tror du det betyder att LHC tappar Wakefield?

– Kanske kan fler kliva fram och ta ansvar, men jag hoppas att det blir till deras nackdel, då de tappar en målskytt, säger Eliasson.