Leksands ilska: ”Det är bedrövligt”

Av: Martin Tolén

Publicerad:

Rasar mot matchstarten: ”Tragiskt – folk väljer tv:n”

Spelarna i Leksand får klara sig utan ett större publikhav i bortamötet mot Modo.
Foto: Bildbyrån
Spelarna i Leksand får klara sig utan ett större publikhav i bortamötet mot Modo.

Mötet mellan Modo–Leksand blir utan stort bortafölje.

Matchstart är nämligen lagd till klockan 19.30 på söndag.

– Klubbarna går på knäna ekonomiskt, men ligan bidrar till att publiken ska välja tv:n före att vara på plats. Det är bedrövligt, säger Leksand Superstars ordförande Torbjörn Olsson.

Leksand är klart för direktkval till SHL efter 2–0 i matcher mot Tingsryd.

Men redan nu har Leksandsfansen riktat sin första ilska inför matchserien mot Modo – mot starttiden.

”Tycker det är bedrövligt”

Det första mötet är nämligen schemalagd till söndag klockan 19.30 i Örnsköldsvik vilket gör det problematiskt för Leksandsfansen att ta sig hem efter matchen.

– Man kan inte vara annat än kritisk. Det är tragiskt att tv ska få styra och det blir problem för alla som ska dit och sedan jobba morgonen efter. Jag tycker även synd om barnfamiljer – det är för sent. Man tänker mer på tv-publiken än lajvprodukten. Man pratar mycket om att klubbarna går på knäna ekonomiskt, men bidrar själva till att publiken ska välja tv:n före att vara på plats. Det är bedrövligt, säger Leksand Superstars ordförande Torbjörn Olsson till Sportbladet.

En resa mellan Leksand och Örnsköldsvik tar drygt sex timmar och de bortasupportrar som tar sig till Ö-vik är inte hemma förrän långt efter midnatt natten mot måndag.

– Det är för tuffa förutsättningar för att locka någon storpublik, jag är nog övertygad om att Modo förlorar på det här också. Vi blir nog några hundra ändå, men det är svårt att göra något jätteorganiserat av det. Vi hade garanterat fått iväg ett gäng bussar om starttiden varit tidigare än 19.30, säger Olsson.

”Inte tagit hänsyn till det”

Hockeyallsvenskans ligachef Sonny Lundwall säger att man satt matchtiden för att passa C More som ska sända matchen och inte tänkt på bortasupportrarnas möjligheter att ta sig hem efteråt.

– Det har vi inte riktigt tagit hänsyn till på det sättet – det får jag erkänna. Men å andra sidan om de kommer hem tre timmar senare eller inte, det tror jag inte är helt avgörande i sammanhanget. Även om man hade gått på hockey lite tidigare så hade man nog stannat över natten och tagit sig hem dagen efter, säger Lundwall till Expressen.

Publicerad: