VIK utan seger – krisen fortsätter

Av: Johannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:

Femte raka förlusten – då hyllas tränarna

Krisen fortätter i VIK – då hyllar sportchefen Christer Olsson och Tony Zabel.
Foto: BILDBYRÅN
Krisen fortätter i VIK – då hyllar sportchefen Christer Olsson och Tony Zabel.

Mardrömmen fortsätter för Västerås.

Mot Mora kom säsongens femte raka förlust.

– Vi har inte lärt oss vad som krävs för att vinna på den här nivån, säger tränaren Christer Olsson till C More.

Västerås har haft en tung inledning på säsongen, och många VIK-fans hade hoppats att den negativa trenden skulle brytas mot Mora – men det började inte bra. Redan efter tio minuter tystade Kevin Goumas hemmafansen när han satte 1-0 till dalalaget.

– Jag glömde mina klubbor, så jag fick låna en klubba från en i laget, men det fungerade bra, säger Goumas till C More.

Västerås kämpade sig tillbaka från ett 0-2-underläge och inför den tredje perioden stod det 3-3, men Mora var starkare och vann till slut med 5-3.

– Vi har inte lärt oss vad som krävs för att vinna på den här nivån. Vi har varit för mycket upp och ner, säger Västerås tränare Christer Olsson.

Hyllas trots förlusterna: ”Känns jättebra”

I och med förlusten står Västerås på en poäng och är tillsammans med Björklöven det enda laget som inte har vunnit i årets hockeyallsvenska.

– Man får sätta allt i perspektiv. Man får inte glömma att klubben stod på ruinens brant och för fyra månader sedan visste man inte ens om klubben skulle finnas kvar, säger Västerås sportchef Andreas Appelgren till C More.

– Därifrån har vi startat om och byggt nytt. Från att vara ett topplag i Hockeyallsvenskan, som slåss om att gå upp i SHL, är vi nu ett lag som bygger på sikt. Det är något nytt för den här staden och det krävs tålamod, säger Appelgren.

Även om Västerås har haft en tung säsongsstart berömmer Appelgren tränarduon Christer Olsson och Tony Zabel.

– Känns jättebra. De är otroligt noggranna och jobbar stenhårt varje dag. När jag anställde dem var en anledning att jag visste att det kommer att blåsa hårt här i början, fram till jul innan vi har fått ordning på alla grejer. Och jag vet att de står upp när det blåser, säger Appelgren.

Publicerad: