"Gör allt för att det inte ska hända igen"

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter påhoppet – nu stängs Vita Hästen-spelaren av

Vita Hästens Alexander Anderberg kallade en spelare i Björklöven för "jävla utlänning".

Nu har disciplinnämndens dom kommit: två matchers avstänging.

– Han är givetvis ångerfull och ber om ursäkt, säger klubbens vd Fredrik Jensen.

Foto: BILDBYRÅN
Alexander Anderberg.

Det var i går, torsdag, som Vita Hästen tog beslutet att stänga av sin egen spelare Alexander Anderberg, 19, efter att backen i onsdagens möte med Björklöven "fällt en högst olämplig kommentar" riktad mot motståndarnas Niklas Pavel.

– För oss i Vita Hästen är våra ledord det viktigaste vi har och vi jobbar hårt för att leva efter dem varje dag, i allt vi gör. Vi beklagar det inträffade och försäkrar att vi gör allt vi kan för att det inte ska hända igen i samband med en Vita Hästen-match, - träning, eller - evenemang, någonsin igen. Spelaren kommer att få ytterligare utbildning i och information kring öppenhet, kamp, ansvar och hur vi förväntas uppträda i alla lägen. Alexander är givetvis ångerfull, ber om ursäkt och inser att han begått ett fel, kommenterade Vita Hästens vd Fredrik Jensen händelsen till klubbens hemsida.

Missar två matcher

Klubben beslutade att stänga av Anderberg tills vidare i väntan på beslut från Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd om ytterligare påföljder.

Nu har beskedet kommit.

I förbundets utlåtande framgår det att Anderberg vid en konfrontation kallat Björklövens Niklas Pavel för "jävla utlänning" i slutet av den andra perioden, något som de båda linjedomarna Petter Norman och Fredrik Bäckström vittnar om.

Anderberg fick direkt matchstraff för osportsligt uppförande och stängs nu av mellan den 17 och 21 november vilket motsvarar två matcher.

Samtidigt har disciplinnämnden tagit beslut i ytterligare tre fall.

Ytterligare tre bestraffningar

Även Vita Hästens Erik Olsson straffas efter mötet med Björklöven och får en längre avstängning än sin lagkamrat. 22-åringen får enligt disciplinnämndens beslut böta 6900 kronor och stängs av i fyra matcher efter en checking to the head mot Björklövens Lukas Sandström.

Dessutom stängs AIK:s Anton Cederholm av två matcher efter en incident i mötet med Bik Karlskoga i onsdags där han utan handskar delat ut flera knytnävslag mot en Karlskogaspelare.

Disciplinnämnden bekräftar även att Frölundas Sean Bergenheim stängs av tre matcher och får böta 25 000 kronor efter att i mötet med Färjestad ha delat ut en armbåge mot Oscar Steen, något Sportbladet skrev om tidigare i dag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM