Legendaren kritisk: ”Begravningsstämpel”

HOCKEY

Christian ”Fimpen” Eklund om dystra inledningen

Foto: BILDBYRÅN OCH JONAS BILBERG
Christian ”Fimpen” Eklund är kritisk mot Djurgårdens spel.

Rekorddålig inledning på SHL.
Då tror Djurgårdslegendaren Christian ”Fimpen” Eklund på kvalspel.

– Det har bara gått en femtedel så det är inte begravningsstämning men… nästintill, säger han till SHL-podden från NordicBet.

Största förlustsviten i modern tid och nästjumbo i SHL.

Nollade i tre hemmamatcher i följd och en kraftigt ifrågasatt tränare i Robert Ohlsson.

Djurgården har det tungt och vid sidan av isen sitter Djurgårdslegendaren ”Fimpen” Eklund och tror, 13 matcher in i serien, att det blir kval för att hålla sig kvar.

– Jag försöker tänka att de ska ha två lag bakom sig, och som det ser ut nu så finns ju knappt de lagen. Det kan mycket väl bli kval. Det har bara gått en femtedel så det är inte begravningsstämning men… nästintill, säger Christian ”Fimpen” Eklund till SHL-podden från NordicBet.

”De är mellanmjölk”

Eklund gjorde totalt 455 matcher för Djurgården och var under sina år en given ledare på isen. Någonting som han tycker saknas i Stockholmsklubben nu.

– De ser ut som, inte yra höns, men när det är ett sådant här läge då det går tungt så saknar man en Fredrik Bremberg, eller en Joel Lundqvist, eller någon som kan bryta mönstret och göra det oväntade. De har heller ingen målvakt just nu som står på huvudet och räddar dem. De är inte dåliga och inte bra, utan bara mellanmjölk och de kommer inte vinna några matcher åt Djurgården.

”Konstig situation”

”Fimpen”, som gjorde sin sista säsong som hockeyspelare 2014, är förvånad över den knackiga inledningen.

– Man sätter sig i en lite konstig situation när man går ut och slår på stora trumman.”Vi ska bli bäst i Europa” och ”vi ska vara laget som driver hockeyn framåt” och sånt, och visst, det är ett långsiktigt tänk, men det sätter bara extra press på spelarnas axlar.

39-åringen tror dock att Robert Ohlsson, oavsett tabellposition, sitter säkert.

– De kommer inte kicka ”Robban”. De tror så hårt på sin grej. Sen vet jag inte, fortsätter det såhär kommer fansen börja vrida och vända på sig. De är ganska snälla nu men när man får dem på fel sida så är det inte kul, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM