”Bäckis” besviken: ”Förtjänar inte...”

HOCKEY

Washington ut i andra rundan igen

NEW YORK. Ännu en suverän säsong slutar i heartbreak för Washington Capitals – och precis som vanligt i andra slutspelsomgången.

Den här gången kan ingen dock påstå att de vek ner sig när det gällde.

– Men förlorar man med 4-2 förtjänar man inte att gå vidare, säger Nicklas Bäckström till Sportbladet efter den slutgiltiga förlusten i Pittsburgh.

Trots en hel räcka suveräna grundserieframträdanden har Washington Capitals aldrig lyckats ta sig förbi andra rundan i Stanley Cup-slutspelet under den tio år långa Alex Ovetjkin-eran.

Och det blev alltså likadant i år igen.

De vann grundserien i överlägsen stil men föll mot Pittsburgh Penguins i andra playoff-rundan.

Fast medan de under årens gång ibland kollapsat i skarpa lägen gjorde vad de verkligen kunde den här gången.

I den avslutande matchen i Consol Energy Center i natt kom de tillbaka från 0-3-underläge och tvingade, mot alla odds, fram övertid.

”Spelade inte på topp”

Det är dock inte mycket till tröst för spelare som varit med om den här sortens säsongsavslutningar alltför många gånger.

– Förlorar man med 4-2 förtjänar man inte att gå vidare, hälsar en nedstämd Nicklas Bäckström i ett sms från Pittsburgh.

– Vi kom tillbaka ikväll, men jag tycker inte vi spelade på topp när vi skulle ha spelat på topp.

Storstjärnan till VM?

Alla förväntar sig nu att Alex Ovetjkin flyger hem till Moskva med första bästa plan för att spela hemma-VM med Ryssland.

Huruvida också någon av de tre svenskarna i laget – Bäckström, Marcus Johansson och Andre Burakovsky – dyker upp i Moskva lär vi får veta inom de närmaste dagarna.

   Se fler klipp och höjdpunkter på viasatsport.se

ARTIKELN HANDLAR OM